İsrail’den bir Hamas itirafı daha: Bütün taburları aktif!

İsrail Dışişleri ve Güvenlik Komitesi Amit Halevi, Hamas'ın Gazze'de sadece Refah şehrinde taburunun kaldığına yönelik kendilerine sunulan raporun gerçeği yansıtmadığını, Kassam taburlarının büyük oranda etkin olduğunu söyledi.

İsrail’den bir Hamas itirafı daha: Bütün taburları aktif!
İsrail’den bir Hamas itirafı daha: Bütün taburları aktif!
GİRİŞ 20.05.2024 17:48 GÜNCELLEME 20.05.2024 17:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Gazze Şeridi’nde İsrail işgaline karşı kurtuluş savaşı veren Hamas teşkilatının askerî kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’nın 7 ayı aşkın süredir gerçekleştirdiği sert direniş, siyonist kamuoyunu şaşkına çeviriyor.

İsrail ordusunun üst düzey komutanlarının Gazze’de bocaladıkları ve hedeflere ulaşamadıkları itiraflarının ardından Knesset üyesi ve Dışişleri ve Güvenlik Komitesi üyesi Amit Halevi’den benzer sözler geldi.

Amit Halevi, Hamas taburlarının Gazze Şeridi’nde büyük ölçüde etkinliğini koruduğunu söyledi.

Knesset üyesi Halevi, kendilerine sunulan bilgilerin savaşın kazanımlarına ilişkin kamuoyuna sunulan tablonun yanlış olduğunu gösterdiğini belirtti.

103FM’e verdiği röportajda Halevi, şunları söyledi:

“Veriler, Hamas taburlarının etkinliğinin hala son derece yüksek olduğunu gösteriyor. Savunma bakanının taburların çoğunun imha edildiği yönündeki açıklaması, cesaret kırıklığı yaratabilecek yanlış anlaşılmalara meydan veriyor.”

HEPSİ AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR: “HAMAS YOK EDİLEMEZ”

Eski Gazze Tümen Komutanı General Gadi Shamni, İsrail ordusunun Gazze’de bocaladığını ve açıklanan hedeflerine ulaşamayacağını söylemişti. General Gadi Shamni, İsrail gazetesi Maariv'e verdiği beyanatta, Gazze'den bütün "esirlerin" geri alınmasının zor olduğunu ifade etmişti. Shamni, Hamas'ın savaşta ağır kayıplar vereceğini fakat askeri olarak yok edilemeyeceğini vurguladı. Shamni'ye göre Netanyahu hükümeti, İsrail'i yıllardır çıkmaza sürükledi, ülkeyi yalnızlaştırdı ve ekonomiye ciddi zararlar verdi.

İsrail Askeri İstihbarat Müdürlüğü’ne (AMAN) ait istihbarî bir rapor, İsrail merkezli Kanal 12’de yayımlanmıştı. Raporda, İsrail’in Gazze’de derin bir krize sürüklendiği, Hamas’ın yok edilemeyeceği, Hamas’ın bir sistem olarak ortadan kaldırılması halinde dahi Filistinli direnişçilerin faaliyetlerine devam edeceği kaydedilmişti.

İsrailli generalden itiraf: Ordumuz çırpınıyor, itibarımız kalmadı!İsrailli generalden itiraf: Ordumuz çırpınıyor, itibarımız kalmadı!

“HAMAS’I DEVİRECEK KAPASİTEDE DEĞİLİZ”

İsrailli general İshak Brick ise “İsrail ordusunun, savaş ne kadar sürerse sürsün Hamas'ı devirecek kapasiteye sahip olmadığını” söylemişti. Brick, Gazze'deki çatışmaların devamının İsrail'e ağır kayıplar vereceğini, kısa sürede yedek ordunun çökeceğini ve bunun ekonomiye, uluslararası ilişkilere ve toplumsal bütünlüğe zarar vereceğini vurgulamıştı.

TÜNELLER DE SAĞLAM

ABD'de yayın yapan New York Times (NYT) gazetesinde, Şubat 2024'te yayınladığı analizde Gazze'deki Hamas tünellerinin büyük çoğunluğunun sağlam olduğu belirtilmişti.

NYT haberinde ABD’li yetkililerin yaptığı açıklamalara dayanarak, Hamas'ın tünel ağının çoğunluğunun sağlam kaldığını açıklanmıştı.

New York Times haberinde, İsrail'in öngörülebilir gelecekte Kassam Tugayları'nın askeri kapasitesini ortadan kaldırma hedefine ulaşamayacağı öngörüsüne yer verilmitşi.



  •  

Tel Aviv’i titreten gerçek: Hamas’ın tünelleri de askerleri de sapasağlam!Tel Aviv’i titreten gerçek: Hamas’ın tünelleri de askerleri de sapasağlam!

Askeri stratejistlerde 'Kassam' şaşkınlığı: Hayal gücünün ötesinde!Askeri stratejistlerde 'Kassam' şaşkınlığı: Hayal gücünün ötesinde!

ABD istihbaratı: İsrail, Hamas'ı yok etme hedefinden çok uzakABD istihbaratı: İsrail, Hamas'ı yok etme hedefinden çok uzak

Soykırımcı İsrail'den itiraf! Bataklığa saplandılarSoykırımcı İsrail'den itiraf! Bataklığa saplandılar

Kassam dediğini yaptı: Berren ve bahren ve cevven!Kassam dediğini yaptı: Berren ve bahren ve cevven!

NYT: Hamas İsrail'i kendi silahları ile vuruyorNYT: Hamas İsrail'i kendi silahları ile vuruyor

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 8
  • baki 1 ay önce Şikayet Et
    Zalimlerin Yenilgisi Mutlaktır Bebek Katili Zalim israil Destekçisi Abd İngiltere Almanya Fransa İtalya Kahru Perisan Olurlar İnşallah
    Cevapla
  • Beton 1 ay önce Şikayet Et
    Beter olun emi işgalci teröristler
    Cevapla
  • okula gitmicem 1 ay önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • Abdullah 1 ay önce Şikayet Et
    Haması yok edemezsiniz.İnşallah siz yok olursunuz.
    Cevapla
  • Diriliş... 1 ay önce Şikayet Et
    it rail bu yalanı bilerek söylüyor milleti kandırarak dah cok mahsum filistinli katletmeyi hedefliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika... Bakan Şimşek'ten kripto varlık açıklaması!
8 bankadan faizsiz kredi: Başvuru şartları belli oldu!