Norveç duyurdu: Netanyahu'yu tutuklayacağız

Norveç, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) hakkında tutuklama emri çıkarması halinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu tutuklayacağını bildirdi.

Norveç duyurdu: Netanyahu'yu tutuklayacağız
Norveç duyurdu: Netanyahu'yu tutuklayacağız
GİRİŞ 21.05.2024 23:57 GÜNCELLEME 21.05.2024 23:57
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Norveç, hakkında tutuklama emri çıkması halinde İsrail Başbakanı Netanyahu'yu tutuklayacağını duyurdu. 

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Norveç’in Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) hakkında tutuklama emri çıkarması halinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu tutuklayacağını açıkladı.

Norveç, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) hakkında tutuklama emri çıkarması halinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu tutuklayacağını açıklayan ilk Avrupa ülkesi oldu. Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, yaptığı açıklamada, "Eğer Netanyahu ya da hakkında suçlama bulunan Hamas liderlerinden biri Norveç'e gelirse, uluslararası hukuk gereği bunu yapmakla yükümlüyüz. Aynı durum Avrupa'daki tüm ülkeler için de geçerlidir" dedi.

Öte yandan Güney Afrika, Fransa, Belçika ve Slovenya, UCM Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkarılması talebinde bulunmasına destek vermişti.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 18
  • Neredeydiniz 1 ay önce Şikayet Et
    Nasıl olsa tatmin olacağınız doyacağınız kadar soykırım yapıldı Hiçbirimiz engellemediniz Norveç Şimdiye kadar neredeydin
    Cevapla
  • Adalet 3 ay önce Şikayet Et
    Norveç diyor ki, sakın bize gelme, bildiğin gibi işine devam et. Ben ne kadar insan haklarına saygılıyım, ne kadar demokratım, ben iyi bir ülkeyim.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Tutuklama ne ki yakın
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    idam edin gebertin iti
    Cevapla
  • OSMANOGLU 3 ay önce Şikayet Et
    Bidenle birlikte yaptilar soy kirimi,onada bir ceza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet 'Jahrein' Sonuç hakkında son dakika kararı! Cezaevine gönderildi
Bakan Memişoğlu'ndan Konya'da 3 kritik uyarı: Dikkatli olun!