Trump: Putin benim hatırım için Evan'ı serbest bırakır

Eski ABD Başkanı Donald Trump, sık sık övgüyle bahsettiği Rusya Devlet Başkanı Putin'in "kendisi için" Rusya'da tutuklu ABD'li gazeteci Evan Gershkovich'i serbest bırakacağını savundu.

Trump: Putin benim hatırım için Evan'ı serbest bırakır
Trump: Putin benim hatırım için Evan'ı serbest bırakır
GİRİŞ 23.05.2024 15:34 GÜNCELLEME 23.05.2024 15:34

ABD'de yeniden başkan olmak için yarışan Donald Trump, Rusya'da tutuklu ABD'li gazeteci Evan Gershkovich'in bırakılması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le olan yakın ilişkisini kullanacağını söyledi.

Kendi sosyal medya platformu Truth Social'da paylaştığı mesajda Trump, 5 Kasım'da ABD Başkanı Joe Biden'ı yenilgiye uğratacağını ve sonrasında Wall Street Journal muhabiri Gershkovich'in bırakılması için Putin'le temasa geçeceğini belirtti.

Trump, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bunu başkası için değilse de benim hatırım için yapar. Bir şey de ödemeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise, konuyla ilgili soruya, "Putin'in şu anda Trump'la bir görüşmesi yok." yanıtını verdi.

ABD'li gazeteci Gershkovich, geçen sene mart ayında casusluk suçlamasıyla Rusya'da tutuklanmıştı. Putin, Gershkovich'in esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılabileceğini söylemişti.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar: Dünya maalesef çok korkunç bir karanlığa doğru gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi Akdeniz’de dengeleri mi değiştiriyor?