Azerbaycan'dan Fransa'ya açık uyarı: Cevapsız kalmayacak

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, "Fransa'nın karalama kampanyaları, uygunsuz açıklamaları ve provokasyonlarının cevapsız kalmayacağını" bildirdi.

GİRİŞ 27.05.2024 17:39 GÜNCELLEME 27.05.2024 17:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hacızade, yaptığı yazılı açıklamada, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in Azerbaycan'ın "diktatör ülke" olduğu yönündeki ifadesi sonrasında bu tür sorumsuz ve kabul edilemez açıklamalar nedeniyle Azerbaycan'dan özür dilenmediğini ayrıca Fransız medyasında Azerbaycan'a yönelik karalama kampanyasının da genişlediğini aktardı.

"Demokrasi" adı altında Azerbaycan'a karşı yürütülen kampanyanın Fransa'nın dış politikasının başarısızlığını örtbas etme girişimi olduğunu vurgulayan Hacızade, şöyle devam etti:

"Dünyaya 'demokrasi dersi' vermeye çalışan Fransa'nın uluslararası hukuk ihlalleri, yeni sömürgeci politikası, ırkçılık, ayrımcılık, İslam karşıtlığı ve insan haklarının kısıtlanması gibi faaliyetleri herkesçe biliniyor. Dolayısıyla Fransa, Azerbaycan'a 'diktatör' demeden önce kendi yaptıklarına bakmalıdır."

'CEVAPSIZ KALMAYACAK'


Hacızade, "Fransa bilmelidir ki Azerbaycan'a yönelik karalama kampanyaları, uygunsuz açıklamaları ve provokasyonları cevapsız kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, bir televizyon kanalında katıldığı programda, Azerbaycan'ın "diktatör ülke" olduğunu öne sürmüş, akabinde Fransa medyasında Azerbaycan karşıtı yayınlar yapılmaya başlanmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • selcuk 3 ay önce Şikayet Et
    Fransa abd ab tüm yahudiler tüm hristiyanlar hepsi tek millettir yanıtını küfür tek millettir.... ateşleri bol olsun.
    Cevapla
  • Tarihi karanlık 3 ay önce Şikayet Et
    Cezayir’de yaptığı soykırımın üzerine gidin sizde
    Cevapla
  • Müslüman türk 3 ay önce Şikayet Et
    Fıransa da kaşınıyor hazmedemiyor Türkiye den yediği darbeleri fazlasında gelecek kaşınmaya devam ederse
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bu sırala sömürge ülkeler tek tek düşerken Fransa kuyruk acısı çekiyor acıda ne dediğini bilmiyor ya zıvanadan çıktı
    Cevapla
  • erdem değer 3 ay önce Şikayet Et
    fransız sömürge bölgeleri için yeni bir konferans düzenleyin. geçen sefer yaptınız ve yeni kaledonyada bağımsızlık ateşini yaktınız. yeniden yapın gardaşlar. fransız gavuru ancak sopadan alnar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Umut Ünlü bir kez daha paralimpik şampiyonu!
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap