Norveç Dışişleri Bakanı: Filistin'i tanımayı düşünen başka Avrupa ülkeleri de var

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide Filistin devletini tanımayı düşünen başka Avrupa ülkelerinin de olduğunu söyledi.

GİRİŞ 27.05.2024 12:16 GÜNCELLEME 27.05.2024 16:23
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta Norveç, İrlanda ve İspanya hükümetleri Filistin devletini tanıma kararı aldıklarını duyurmuştu.

Birçok Avrupa Birliği ülkesi, bölgede kalıcı barış için iki devletli bir çözümün şart olduğunu savunarak tanıma kararı alacaklarını belirtmişti.

3 ülke Filistin'i tanıma kararı aldı! İsrail bakın ne yaptı!3 ülke Filistin'i tanıma kararı aldı! İsrail bakın ne yaptı!

FİLİSTİN'İ TANIMAYI DÜŞÜNEN BAŞKA AVRUPA ÜLKELERİ DE VAR

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide Filistin devletini tanımayı düşünen başka Avrupa ülkelerinin de olduğunu söyledi.

Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa ile bir araya gelen Eide "Örnek olmayı başardık. Şimdi Filistin devletini tam tanıma zamanı.İnsanlar diri diri yanıyor, artık ateşkes olmalı." ifadelerini kullandı.

Eide, Gazze'de acilen ateşkes sağlanması ve insani yardım çabalarının arttırılması gerektiğinin altını çizerek, "Ateşkese ve insani yardım çabalarına ihtiyacımız var ama aynı zamanda Filistinli yetkilileri daha iyi desteklememiz gerekiyor çünkü uzun vadede iki devletli çözümün alternatifi yok." şeklinde konuştu.

İspanya, Norveç ve İrlanda; Filistin'i tanıyacağını açıkladıİspanya, Norveç ve İrlanda; Filistin'i tanıyacağını açıkladı

AVRUPA'DA FİLİSTİN KONUSUNDA GÖRÜŞ BİRLİĞİ VAR

İki devletli çözümün mümkün olması için bir Filistin hükümetine ihtiyaç olduğuna işaret eden Eide, "Norveç, yakın zamanda Filistin'i devlet olarak tanıyan ülkeler arasında yer alıyor. Ancak ülkeler Filistin'i tanısın ya da tanımasın, nihayetinde bir Filistin devleti olması gerektiği konusunda görüş birliği var." ifadelerini kullandı.

Eide, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te kontrolü elinde bulunduran ve bulundurabilecek Filistin Yönetimi'nin "hayatta kalmasının ve güçlenmesinin sağlanması gerektiğini" belirterek, "Tek bir hükümet tarafından yönetilen tek bir Filistin istiyoruz." dedi.

NORVEÇ'TEN İLK ADIM

Norveç, Pazar günü Filistin devletinin tanınmasına yönelik son adım olarak Filistin Yönetimi başbakanına diplomatik belgeler verdi.

 

Beyaz Saray'dan, 3 ülkenin Filistin'i tanımasına şerhBeyaz Saray'dan, 3 ülkenin Filistin'i tanımasına şerh

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Oraya asker koruma gücü gitmedigi sürece denismeyecek birsey.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bu işin arkasında ABD kansızı oldukça herkes bakakalır RABBİM BUNLARI KAHREYLESİN
    Cevapla
  • Cepni 1 ay önce Şikayet Et
    Hepsi öldürülüncemi tanicaksiniz daha kac masum insanin ölmesi lazim dunyanin tanimasi icin yaziklar olsun insanliginiza hepiniz ortaksiniz bu vahsete
    Cevapla
  • Yuşa 1 ay önce Şikayet Et
    Sözde BM 5 daimi g7 ülkeleri tarafından tanınıp Filistin bağımsız devlet olarak kurulduğunda İsrail ve ABD Siyonist ve avengelistlerin soykırımı sayesinde içini dolduracak filistinli bulamayacaklar.
    Cevapla
  • ali 1 ay önce Şikayet Et
    Avrupadan medet umum siz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan itiraf sonrası tehdit gibi açıklama! Oğan'dan 'Ermeni' göndermesi...
Muğla'dan acı haber: Serinlemek için gölete giren anne ile iki çocuğu hayatını kaybetti!