Beyaz Saray'dan ilk açıklama: Görüntüler içler acısı

ABD, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırıyı, "Refah'ta İsrail ordusunun onlarca masum Filistinliyi öldüren saldırısının ardından ortaya çıkan yıkıcı görüntüler içler acısı." şeklinde değerlendirdi.

Beyaz Saray'dan ilk açıklama: Görüntüler içler acısı
Beyaz Saray'dan ilk açıklama: Görüntüler içler acısı
GİRİŞ 28.05.2024 00:06 GÜNCELLEME 28.05.2024 00:49
Bu Habere 333 Yorum Yapılmış

İsrail'in Refah'a yönelik saldırısına ilişkin AA muhabirinin sorusuna yanıt veren ve adının açıklanmasını istemeyen bir Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü, saldırıda sivillerin hayatlarını kaybetmesinden üzüntü duyduklarını belirtti.

ABD'li sözcü, "Refah'ta İsrail ordusunun dün gece onlarca masum Filistinliyi öldüren hava saldırısının ardından ortaya çıkan yıkıcı görüntüler içler acısı." ifadesini kullandı.

İsrail'in Hamas'ın peşine düşme hakkına sahip olduğunu ve dün geceki saldırıda iki Hamas üyesinin de öldürüldüğünü kaydeden sözcü, "Ancak İsrail'in sivilleri korumak için mümkün olan her önlemi alması gerektiği konusunda açık ve net olduk. Olayla ilgili ne olduğunu anlamak üzere İsrail ordusu ve diğer ortaklarla aktif şekilde görüşüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

BM'nin yargı organı Uluslararası Adalet Divanı (UAD), 24 Mayıs'ta aldığı tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

İsrail, UAD'nin saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah şehrinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına saldırı düzenlemiş, saldırıda en az 40 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Görgü tanıkları, "İsrail ordusunun bombardımanı kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden oldu. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde, İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almıyor." demişti.

Tanıklar, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtmişti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 333
  • Gürsel 1 ay önce Şikayet Et
    Okunan ezan yüzü suyu hürmetine bütün Siyonistleri Allah'a havale ediyorum.
    Cevapla
  • Saalih 1 ay önce Şikayet Et
    Soykırımda ortaksınız eserinizle öğünün .. sahte insan hakları savunucusu abd.
    Cevapla
  • Ts61 1 ay önce Şikayet Et
    Siz domuzlardan birini gebertmeden ölmek bizlere haram olsun katil sürüleri
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Timsah gözyasi abd nin gemilerle getirdigi mühimmatlar vurdu Almanya’dan gelen mühimmatlar vurdu cocuk kadinlari 2 terörist öldürdü 40 sivil yüzün üzerindede sivil de yarali böylemi terörle mücadele edilir sadece teröristi vuracan sivil vurmadan
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Hiçbir yahudi ülkesinden çıkamamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de yabancı iş adamlarını bıçakla tehdit eden şahıs tutuklandı!
Süper Lig devlerinin Marco Reus savaşı! Transferde öne geçti