Refah’ta şehit edilen Filistinlinin cebinden lanetlenmiş kavmi anlatan ayetler çıktı

Refah’ta yakılarak şehit edilen bir Filistinli kadının cebinden Burûc Suresinde yer alan 'Şâhitlik edene ve şahitlik edilene andolsun ki, (mü’minleri yakmak için) hendek kazıp (içinde) alevli ateş yakanlar lânetlenmiştir.' ayeti çıktı.

GİRİŞ 28.05.2024 12:39 GÜNCELLEME 28.05.2024 12:39
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti. Yakılarak şehit edilen bir Gazzeli kadının cebinden çıkan Kur'an ayetleri lanetlenmiş kavmin kıyamete dek mü'minlere karşı aynı vahşeti ellerine fırsat geçtikçe yaşatacakları dersini veriyor.

YAHUDİ KRALI ZÛ NUVÂS'IN MÜ'MİNLERE UYGULADIĞI VAHŞET

Necrân halkı Hıristiyanlığı kabul edince, Himyer Kralı Yahudi Zû Nuvâs onlara savaş açmış, dinlerinden dönmeyenleri açtığı hendeklerde yaktığı ateşlere atmıştı. Tefsir kaynaklarında bu âyetler başka olaylarla da açıklanmaktadırlar. Bu âyetler Mekke müşriklerinin işkencesine maruz kalan müslümanlara, geçmişte de inananların nasıl baskı altında kaldığını, ancak Allah’ın yardımının onlarla beraber olduğunu hatırlatmaktadır.

Gazzeli kadının cebinden çıkan Burûc Suresinin ilk 5 ayetinin meali;

Andolsun burçlarla dolu göğe, ﴾1﴿ Vaad edilmiş güne, ﴾2﴿ Tanıklık edene ve edilene ki, ﴾3﴿ O çukurları, alev alev yanan ateş çukurlarını hazırlayanlar mahvolmuşlardır! ﴾4-5﴿ Hani o sırada ateşin başında oturmuşlar, inananlara yaptıklarını seyrediyorlardı. 

İSLAMİYET ÖNCESİ HIRİSTİYAN NECRAN HALKINA ZULÜM

523 yılında, Yahudiliği kabul etmiş olan Himyerî Hükümdarı Zûnüvâs şehri ele geçirdi ve buradaki Hıristiyanlara şiddetli baskı uygulayıp dinlerinden dönmelerini istedi. İnançlarından vazgeçmeyen çok sayıda Hıristiyan içi ateş dolu hendeklere atılarak yakıldı. Bunun üzerine Hıristiyanlığın temsilcisi ve koruyucusu Bizans’ın desteğiyle Habeş necâşîsi Yemen’e bir ordu gönderdi (525). Zûnüvâs’ın mağlûp edilip Himyerî yönetimine son verilmesiyle bölge Habeşistan hâkimiyeti ve Bizans nüfuzu altına girdi. Bu dönemde Necran’da birçok kilise ve manastır inşa edildi. Özellikle yakılarak öldürülen hıristiyanların anısına yaptırılan ve Kâ‘betü Necrân (Deyrü Necrân) denilen manastır-kilise ünlü bir ziyaret yeri haline geldi. 

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 44
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Soykırım var vijdanı olanlar buna dur demeli......
    Cevapla
  • Bursa 1 ay önce Şikayet Et
    O zaman Bizans vardı şimdi ne var..... Kim var.....
    Cevapla
  • gökdereli 1 ay önce Şikayet Et
    Korkarım Allahın gazabı bizim gibi Müslümanların üzerine olacak
    Cevapla
  • çağrıbey 1 ay önce Şikayet Et
    Amerika başkanı ve yönetimi İsraile bu zulümü yapması için yardım ediyor Amerika insanlıktan nasibini almış başkan seçmeli yoksa bu vahşetin hepsi sorumlu
    Cevapla
  • ALİİ 1 ay önce Şikayet Et
    Vakti zamanında asala diye bir örgüt vardı beklendi beklendi zamanı gelince en kıymetlileri hedef alındı ve sorun rafa kaktı bu mesele basit boykotu geçti artık kıymetliler hedefe alınmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merih Demiral'in hareketi sonrası ses İsrail'den geldi! Hazmedemediler...
Arda Güler, İngilizleri de kendine hayran etti! Öve öve bitiremediler