Reisi'nin helikoptere binmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı

İran'da helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin, helikoptere binmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Reisi'nin önce cemaat ile namaz kıldığı sonra da helikoptere bindiği görüldü.

GİRİŞ 28.05.2024 13:33 GÜNCELLEME 28.05.2024 13:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında baraj açılışına katılan ve dönüş yolunda helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin, helikoptere binerken çekilen son görüntüleri ortaya çıktı.

'KAZANIN ALINTISI' BELGESELİ

İran televizyonu, helikopter kazasında yaşamını yitiren Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin son görüntüleri paylaştı. Helikopter kazasından dakikalar önce çekilen görüntüler "Kazanın Anlatısı" isimli bir belgesel ile İran televizyonunda yayınlandı.

HELİKOPTERE BİNERKEN ÇEKİLEN SON GÖRÜNTÜLER

İbrahim Reisi önce cemaat ile namaz kıldı. Ardından da Tebriz'e doğru yola çıkmak üzere helikoptere bindi.

İRAN'DAKİ HELİKOPTER KAZASI VE SONRASINDA YAŞANANLAR

Cumhurbaşkanı Reisi, 19 Mayıs'ta İran-Azerbaycan sınırında baraj açılışı törenine katıldı. Reisi, beraberindeki Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle dönüşte helikopter kazası geçirdi. İran'ın talebi üzerine Türkiye, arama kurtarma faaliyetlerinde Akıncı insansız hava aracını (İHA) görevlendirdi. Akıncı İHA'nın tespit ettiği helikopter enkazının koordinatları İran makamlarıyla paylaşıldı. Belirlenen noktaya ulaşan İranlı ekipler, kazadan kurtulan olmadığını bildirilmişti.

GEÇİCİ CUMHURBAŞKANI MUHBİR

Reisi'nin hayatını kaybettiğinin kesinleşmesinin ardından Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir, geçici cumhurbaşkanı olarak görevlendirilirken, Dışişleri Bakan Yardımcısı olan Ali Bakıri Keni, Abdullahiyan'ın yerine geçici Dışişleri Bakanı olarak atandı.

Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Mizah 3 ay önce Şikayet Et
    Adamlara batıl diyoruz ama onlar kadar namaz kılmıyoruz. Bu nasıl iş.
    Cevapla
  • 3 ay önce Şikayet Et
    Ne biliyorsun kılmadığımızı?
    Cevapla
  • ali bey 3 ay önce Şikayet Et
    atesin bol olsun KATiL, insanlik ve islam düsmani IRAN
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...
Son dakika: Kayıp Narin Güran'ın DNA’sının çıktığı araç ortaya çıktı!