BM: İsrail'in Refah'ta kampa düzenlediği saldırıda en az 200 kişi öldürüldü

BM, UNRWA İletişim Direktörü Juliette Touma, İsrail'in Refah kentinde zorla yerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu kampa düzenlediği saldırıda can kaybının çok yüksek olduğunu, en az 200 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

GİRİŞ 29.05.2024 03:56 GÜNCELLEME 29.05.2024 10:03
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Touma, New York'taki günlük basın toplantısına bağlanarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

6 Mayıs'ın ardından 1 milyondan fazla kişinin Gazze'nin güneyindeki Refah'tan ayrıldığını aktaran Touma, yerinden edilmenin halen sürdüğünü ifade etti. Touma, bu kişilerin daha önce birkaç kez yerinden edildiğini, bölgede yoğun bombardımanın sürdüğünü belirtti.

Refah'taki katliama ABD imzası!Refah'taki katliama ABD imzası!

Refah’ta şehit edilen Filistinlinin cebinden lanetlenmiş kavmi anlatan ayetler çıktıRefah’ta şehit edilen Filistinlinin cebinden lanetlenmiş kavmi anlatan ayetler çıktı

Touma, son 3 haftada sadece 200 yardım tırının geçiş yapabildiğine dikkati çekerek, "İnsanların ihtiyaçları çoğalırken bu denizde damla." değerlendirmesinde bulundu.

Touma, İsrail'in Refah kentinde zorla yerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu kampa düzenlediği saldırılara ilişkin ekiplerinden ve uluslararası tıp hizmeti veren kaynaklardan edindikleri bilgileri aktardı.

"EN AZ 200 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ"

Buna göre, 26 Mayıs'taki saldırılar sonrasında can kaybının çok yüksek olduğunu öğrendiklerini aktaran Touma, aralarında kadınlar ve çocukların bulunduğu en az 200 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

"GAZZE'DE HER YERDE ÖLÜM VAR"

Touma, "Gazze'de her yerde ölüm var." dedi.

Netanyahu, Refah'ta Filistinlilerin kampını bombalamanın “trajik hata” olduğunu savunduNetanyahu, Refah'ta Filistinlilerin kampını bombalamanın “trajik hata” olduğunu savundu

İsrailli terörist Yahudiler Refah'taki katliamı dans ederek kutladıİsrailli terörist Yahudiler Refah'taki katliamı dans ederek kutladı

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Esas vatandas 1 ay önce Şikayet Et
    İyi seyirler sevgili müslüman kardeşlerim .....
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Vakit çoktan geçti. israil'i yer yüzünden silmeliyiz........
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbım bütün ölenlerin şehadetini kabul etsin inşallah.
    Cevapla
  • cahit 1 ay önce Şikayet Et
    Katil demekler lanet etmekle baddua etmekle ne ABD ye ne İsrail e hiç bir şey olmuyor olmaz da bir buçuk milyar Müslüman adam gibi Müslüman olup bu kafirlerle mallarıyla canlarıyla cihat etmediği müddetçe
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    abd yok olmalı bütün kötülüğün ardında bu deyyuslar var...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sinan Ateş davası başladı! Tetikçi ifadesini verdi! Mahkeme salonu buz kesti!
Nükleer silahlanma ne zaman başladı? İşte en fazla yatırım yapan ülkeler...