CNN International: İsrail, Refah'ı ABD'den aldığı GBU-39'la vurdu

Olay yerinden alınan videoları CNN International için analiz eden patlayıcı ve silah uzmanları, İsrail'in 26 Mayıs'ta Refah'taki mülteci kampına düzenlediği ölümcül saldırıda ABD'de üretilen GBU-39 mühimmatının kullanıldığını ortaya çıkardı

GİRİŞ 29.05.2024 09:03 GÜNCELLEME 29.05.2024 13:48
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Amerikan televizyonu CNN International, Refah'taki çadır kente düzenlenen ölümcül saldırının görüntülerini analiz etti. Uzmanlara göre, onlarca sivilin ölmesine neden olan saldırıda ABD'de üretilen mühimmatlar kullanıldı.

REFAH'A BOMBA ABD'DEN

Görüntüleri CNN için analiz eden dört uzman, sosyal medyada paylaşılan bir videoda, ABD yapımı "GBU-39" bombasının kuyruğunu tespit etti. Uzmanlar, ABD'de üretilen parçalarla bölgedeki mühimmatın seri numarasının eşleştiğini de belirtti.

O uzmanlardan biri olan Chris Cobb-Smith, Boeing tarafından üretilen GBU-39'un stratejik açıdan önemli nokta hedeflere saldırmak için tasarlandığını söyledi. GBU-39'un yüksek hassasiyeti sebebiyle hasar gücünün düşük olduğunu belirten Cobb-Smith, "Ancak böyle bir mühimmatı, hasar gücü düşük de olsa, nüfusun yoğun olduğu bir bölgede kullanmak büyük risk." dedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİ ABD

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI), ABD'nin uzun süredir İsrail'in en büyük silah tedarikçisi konumunda olduğunu ve bu desteğin Gazze'deki katliamlar konusunda Biden yönetimi üzerinde artan siyasi baskıya rağmen devam ettiğini belirtti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Refah'ta kampa yapılan saldırıda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 45 kişinin vefat ettiğini 200'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 128
  • memo 1 ay önce Şikayet Et
    oradan hicret edin, Allah orayı helak etsin. nasılsa sıra Türkü ye ye de gelecek, bu yüzyıl da türk ü yiyecekler.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    RABBİM de sizleri kat ve kat beteriyle bombolasın
    Cevapla
  • Haber Yanlış 1 ay önce Şikayet Et
    amerikadan aldığı silahlarla değil, İzlem Ülkeleri'nin başına oturttuğu KARTON BARDAKLARla vurdu...
    Cevapla
  • Tan 1 ay önce Şikayet Et
    Abd resmen suc ortagi
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Tüm agir silahlari abd Almanya fransa verdi zaten cnn gerek yok bunu herkez biliyor zaten mecburmusum alman arabasi kullanmaya al japon arabasi basin agrimaz cünkü araba saglam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kirada TÜFE'ye dönüş! Ev sahibi ve kiracılar dikkat
Pentagon'dan ABD üslerine peş peşe uyarı! Avrupa'da yüksek alarm seviyesine geçildi...