İsrail askeri insansız hava araçları Refah'ta 'hareket eden herkesi' vuruyor

Kanlı katliama devam eden İsrail Refah'ta uçurduğu askeri dronelarla hareket eden herkesi vuruyor.

GİRİŞ 29.05.2024 11:06 GÜNCELLEME 29.05.2024 13:56
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

İsrail güçleri, Filistinliler için yakın zamana kadar "güvenli bölge" ilan edilen şehrin merkezine tanklarla ilerlerken, gece boyunca ve sabahın erken saatlerinde güney Gazze'deki Refah'ta yeni hava saldırıları düzenlendi. 

Fransız haber ajansı AFP, Refah'taki gazetecilerinin, görgü tanıklarının ve Filistinli bir güvenlik kaynağının İsrail tanklarının şehrin kalbine girdiğini bildirmesinden saatler sonra Çarşamba günü erken saatlerde yeni saldırılar gerçekleştiğini bildirdi.

İspanya, İrlanda ve Norveç Filistin'i tanıdıİspanya, İrlanda ve Norveç Filistin'i tanıdı

Refah sakini Abdel Khatib, AFP'ye yaptığı açıklamda "İnsanlar şu anda evlerinde çünkü hareket eden herkese İsrail insansız hava araçları tarafından ateş ediliyor." ifadelerini kullandı.

İsrail Refah'ta yine katliam yaptıİsrail Refah'ta yine katliam yaptı

REFAH SALDIRILARI

BM'nin yargı organı Uluslararası Adalet Divanı, 24 Mayıs'ta aldığı tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

İsrail'in, UAD'nin saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin kampına 26 Mayıs'ta düzenlediği saldırıda 45 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail- Filistin savaşı: İsrail ordusu Filistinlilerin sığındığı bir okulu vurduİsrail- Filistin savaşı: İsrail ordusu Filistinlilerin sığındığı bir okulu vurdu

İsrail Refah'ta saldırı başlattıİsrail Refah'ta saldırı başlattı

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 67
  • Rivayet Bu Yaaa 1 ay önce Şikayet Et
    Bir rivayete göre; Karton Bardaklar tarafından yönetilen bazı sözde İslam Devletlerinin de, sözde çok daha üstün İHA ları varmış ama israilden korkusuna ortaya çıkamıyormuş...
    Cevapla
  • Derler 1 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar siyonist ve hizmetkarları varsa Allah cc sizlere müjdelediği hesap günü elbet gelecek.
    Cevapla
  • ehra 1 ay önce Şikayet Et
    Lanetli toplum
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Elimizden birşey gelmiyor.Dua etmeyi ihmal etmeyelim.Allah teala yardım etsin, durdursun ve bir haha fırsat vermesin inşallah.Küçücük çocuklar, canlar..
    Cevapla
  • Derbi 1 ay önce Şikayet Et
    Tamamda Allah bunun hesabını müslümanlardan sormazmi bu zülme bana dokanmayan yılan bin yaşasin hesabı İsrail herkes için bir tehtiddir herzaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Memur ve emekliye yapılacak zam kesinleşti! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin risk primi 10 kat hızlı düştü