Kuzey Kore'den kısasa kısas: Çöp dolu balonlar gönderdiler

Güney Kore'de bir grup, Kuzey Kore karşıtı propaganda broşürlerinin bulunduğu yaklaşık 20 büyük balonu bu ülkeye göndermişti. "Kısasa kısas" yapacağını açıklayan Kuzey Kore, Güney Kore'ye içinde çöp olan 150'den fazla balon gönderdi.

Kuzey Kore'den kısasa kısas: Çöp dolu balonlar gönderdiler
Kuzey Kore'den kısasa kısas: Çöp dolu balonlar gönderdiler
GİRİŞ 29.05.2024 11:04 GÜNCELLEME 29.05.2024 12:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Güney Kore, Kuzey Kore'nin sınırdan içinde çöp bulunan 150'den fazla balon gönderdi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuzey'in gönderdiği 150'den fazla balonun sınırı geçerek ülkenin çeşitli bölgelerine düştüğü belirtildi.

Açıklamada, düşen balonların içinde plastik şişeler, pil, ayakkabı parçaları ve gübre gibi çöplerin bulunduğu kaydedilerek, "Kuzey Kore'nin bu eylemleri halkımızın güvenliğini ciddi şekilde tehdit etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Güney Kore'de aktivist grup, 13 Mayıs'ta Pyongyang yönetimine karşı propaganda broşürlerinin bulunduğu yaklaşık 20 büyük balonu Kuzey Kore'ye göndermişti.

Bunun üzerine Kuzey Kore de "kısasa kısas" uyarısında bulunarak sınır bölgelerine "atık kağıt ve pislik yığınları saçacağını" belirtmişti.

Güney Kore'de, Kuzey'den kaçanların üye olduğu gruplar, Pyongyang yönetimini eleştiren içeriklerin bulunduğu balonları sınırdan Kuzey Kore'ye gönderiyor.

KAYNAK: AA, HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • birisi 3 ay önce Şikayet Et
    Bu balonları biz Filistin ve Gazze için gıda ve diğer yardımları göndermek için kullanabilir miyiz. Milyonlarca balon dolduralım Filistine doğru sınırdan bırakalım. Yoksa israil izin vermiyor.
    Cevapla
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    ya bence bunlar birbirlerini seviyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den, İran'a Rusya uyarısı! Tahran'dan jet hızında yanıt! Tüm ülkelere çağrı
Son dakika: Kayıp Narin Güran'ın DNA’sının çıktığı araç ortaya çıktı!