İrlanda meclisinde Filistin bayrağı dalgalanıyor

Filistin bayrağı artık Leinster House'da (İrlanda meclisi) Avrupa Birliği ve Ukrayna bayraklarıyla birlikte dalgalanıyor.

GİRİŞ 29.05.2024 11:19 GÜNCELLEME 29.05.2024 11:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İrlanda'nın Filistin Devletini resmen tanıması münasebetiyle bu sabah Dublin'deki Leinster House'un önüne Filistin bayrağı çekildi. İrlanda artık Filistin'i egemen ve bağımsız bir devlet olarak tanıdı. Bu tarihi karara İrlanda başbakanı Simon Harris'in geçen hafta parlamentoda yaptığı konuşmada varıldı. Harris Filistin Devleti'nin resmen tanınmasının yürürlüğe gireceği gün Filistin bayrağının da mecliste dalgalanacağını söyledi.

BAŞBAKANDAN AÇIKLAMA

Başbakanın bugün yaptığı açıklamada "İrlanda'nın bu kararı umudu canlı tutmakla ilgilidir" dedi. Sözlerine "Bu, İsrail ve Filistin'in barış ve güvenlik içinde yan yana yaşamasının tek yolunun iki devletli çözüm olduğuna inanmakla ilgilidir" ifadelerini ekledi.

'DÜNYA'YI DİNLEMELİ'

"Filistin'i barış sürecinin sonunda tanımak istiyorduk ancak barış mucizesini canlı tutmak için İspanya ve Norveç'le birlikte bu adımı attık" diyerek sözlerini sürdürdü. "İsrail Başbakanı Netanyahu'ya bir kez daha dünyayı dinlemesi ve Gazze'de gördüğümüz insani felaketi durdurması çağrısında bulunuyorum."

'BU BİR BAŞLANGIÇ'

İrlanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Micheál Martin bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Filistin'in tanınması bir sürecin sonu değil, başlangıcıdır. Barış arayışına ve Filistin devletinin inşasına destek vermeye derinden bağlıyız. İrlanda bu taahhüdünü on yıllar boyunca yoğun diplomasi ve uzun süredir devam eden kalkınma işbirliği programımız aracılığıyla teyit etmiştir.

Sözlerine "Filistin Yönetimi'nin reform ve hizmet sunumu çabalarında uluslararası toplumun tam desteğini alması hayati önem taşımaktadır ve bu amaçla enerjimizi iki katına çıkaracağız" ifadelerini ekledi.

KAYNAK: HABER7
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Ahmed 1 ay önce Şikayet Et
    İrlanda seni çok seviyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nefessiz kaldığımız o an! Mert Günok'tan turu getiren kurtarış!
Yunanistan'dan Türkiye açıklaması: Bir borçtur!