Yolanda Diaz'ın açıklaması İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ı çıldırttı: Bu kadını kovun

İspanya Çalışma ve Sosyal Ekonomi Bakanı Diaz'ın Filistin yorumu İsraili çılgına çevirdi. Dışişleri Bakanı Yısrael Katz’ın İspanya’nın Filistin’i devlet olarak tanıması ile ilgili yorumlarına tepki gösterdi.

GİRİŞ 29.05.2024 16:25 GÜNCELLEME 29.05.2024 17:24
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

İsrail Dışişleri Bakanı Yısrael Katz, İspanya Hükümeti’nin Filistin’i devlet olarak tanıma kararı sonrası açıklamalarda bulundu.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANININ AÇIKLAMASI

“İspanya Başkan Yardımcısı Yolanda Diaz, İsrail Devleti'nin ortadan kaldırılması ve nehirden denize kadar bir Filistin İslamcı terör devletinin kurulması çağrısında bulunuyor” ifadelerini kullanmıştı. 

'DERHAL KOVUN'

 İsrail Dışişleri Bakanı Katz kararın Yahudi 'soykırımını' kışkırtmaya yardım etmek" olduğunu söyledi.

Katz, Sanchez'i resmi tanımayı yaptığı ve "Nehirden denize, Filistin özgür olacak" sloganını kullanan İspanya Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Yolanda Diaz'ı görevinden kovmamakla suçladı.

TEHDİT GİBİ AÇIKLAMA

Sanchez, bugün erken saatlerde yaptığı bir konuşmada İspanya'nın Filistin devletini tanıma kararının "dost ülke" olarak gördüğü ve "büyük saygı" duyduğu İsrail'i kızdırmaması gerektiğini söylemişti.

TEMSİLCİLER MECLİSİ ÜYESİNDEN CEVAP

Yolanda Diaz, açıklamalara tepki göstererek, “İnsan haklarına olan bağlılığımız herhangi bir tehdit nedeniyle durmayacaktır. Sesimizi kısmayacağız ya da hükümetimizin eylemlerini durdurmayacağız. Önemli olan tek şey ateşkesin sağlanması, savaş suçlarının kovuşturulması ve soykırımın durdurulmasıdır” dedi.

KAYNAK: DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 84
  • Kurtuluş 1 ay önce Şikayet Et
    Yıllardir terorü siz yapar islami terör dersiniz bugün açıktan terör deveti olduğunuzu yine islam terör devleti diye abluka altina aldığınız Filisin devletini gösterme çabalarıniz beyhudedir.
    Cevapla
  • Antisiyonist 1 ay önce Şikayet Et
    Bizdeki hiç bir başka böyle tepki vermedi. Kadında ne yürek varmış yaşasın İspanya, Filistin. kahrolsun lânetli kavmin köpekleri İtrail ve Amerika domuzları
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    valla itinize bile acımadan kellenizi almak farzdır .zerre vicdan hissetmem bunu yaparken .niçin Allah için yaparım. uyuyun sözde müslümanlar cehennem yatağınız sizin
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Sen adresin olan cehennemin dibine gitsen daha hoş olur aşağılk lanetli mahluklar
    Cevapla
  • Yorum 1 ay önce Şikayet Et
    Nehirden Denize özgür FİLİSTİN birgün inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kayseri'deki olaylarda 10 polis yaralandı!  Vali Çiçek'ten halka son dakika çağrısı
Enflasyon rakamıyla kalem kalem değişecekler belli oldu