Filistin Kızılayı, savaştan etkilenen çocuklara psikolojik yardım sağlıyor

Kızılay ekipleri, çocuklar ve aileleriyle görüşmeler yapıldığını, yaşadıkları acıları hafifletmek için faaliyetlerde bulunduklarını açıkladı.

GİRİŞ 30.05.2024 14:44 GÜNCELLEME 30.05.2024 14:44

Gazze Şeridi Ruh Sağlığı Departmanı İsrail'in saldırılarından etkilenen herkese psikolojik destek veriyorlar. Güçlerinin yettiğince bütün çadırlara ulaşmaya çalışan Filistin Kızılay'ı ekibi yediden yetmişe herkesi tedavi etmeye çalışıyor.

Filistin Kızılayı Direktörü Niveen Abdelhadi yaptığı açıklamada:

“Ruh sağlığı departmanı olarak, ister kuzeyde, ister Gazze şehrinde, ister güneyde olsun, neredeyse tüm evlerde ve çadırlarda bulunduk. Ebeveynler ve çocuklar için psikolojik destek seansları düzenledik; onların hikayelerini, duygularını ve yaşadıkları acıları dinledik. Sevdiklerini kaybeden pek çok insan var ve biz onlara yaşadıkları acıyı hafifletecek şekilde duygularını ifade etme imkânı veriyoruz” ifadelerinde bulundu.

'SESLER AKLIMIZDAN ÇIKMIYOR'

Savaştan etkilenen 14 yaşındaki Nagham, güvenli bir yer aradıklarını ancak güvenli bir yerin olmadığını belirterek, “Bombalama sesleri aklımızdan çıkmıyordu. İnsansız hava araçlarının sesi çok yüksekti. Evimizde uyurken çok korkuyorduk ve tedirgin hissediyorduk. Güvenli bir yere gitmeye çalışıyorduk ama hiçbir yer güvenli değil” ifadelerini kullandı.

Filistin Kızılayı tarafından paylaşılan görüntüde, Gazzeli çocukların ekiplerle oyunlar oynadıkları, dans ettikleri ve çizim yaptıkları anlar yer aldı.

KAYNAK: DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Umut Ünlü bir kez daha paralimpik şampiyonu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayasofya'yı bu imanla zincirlerinden kurtardık