İzlanda'da yanardağ patlaması!

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'ndaki Grindavik kasabasının kuzeyinde bu yıl 4. kez yanardağ patlaması meydana geldi.

GİRİŞ 29.05.2024 20:16 GÜNCELLEME 29.05.2024 20:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İzlanda'daki yayın kuruluşu RUV'un haberine göre, Grindavik kasabasının kuzeyinde yerel saatle 12.46’da yanardağ patladı.

Yetkililer, patlamanın yaşandığı alanda, 1 kilometre uzunluğundaki bir çatlaktan çıkan lavların yaklaşık 50 metre havaya püskürdüğünü ve dumanların yükseldiğini belirtti.

Yanardağ patlaması sebebiyle Güney Yarımadası’nda acil durum ilan edilirken, Grindavik kasabası, turistik bölge Blue Lagoon ve Svartsengi’de yer alan bir hidroelektrik santrali tahliye edildi.

Reykjanes Yarımadası'nda bu yıl 4. kez yanardağ patlaması yaşandı.

Yarımadada 14 Ocak, 8 Şubat ve 17 Mart tarihlerinde de yanardağ patlaması meydana gelmişti.

Reykjanes Yarımadası'nda bulunan ve 2021'de faaliyete geçen Fagradals Yanardağı, 6 bin yıl sonra lav püskürtmeye başlamıştı. Bu, Reykjanes'de 781 yıl aradan sonra meydana gelen ilk volkanik patlama olmuştu.

Eyjafjallajokull Yanardağı'nın 2010'da patlaması sonucu 100 binden fazla uçuş iptal edilmiş, yüzlerce kişi bölgeden tahliye edilmişti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 12
  • Emin 1 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar kıyamet günü yaklaşıyor herkes paçasını kurtarmaya baksın tek çare ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA İMAN EDİP TEVBE EDİP TESLİM OLUP KURANI KERİME GÖRE YAŞAMAK KALIYOR.
    Cevapla
  • SelahadDİN Eyyubi 1 ay önce Şikayet Et
    netanyahu ve bidon domuzunu bunun içine atmak lazım
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    2100 yılına kadar Türkiye'de de yanardağ patlaması yaşanmasına ihtimal veriliyor. En son 1840 ve 1855 yıllarında yaşanan patlamalar var. Bu çok uzak bir zaman değil. Dünyanın yaşına göre 1 sn öncesi gibi bir zaman 1443 Nemrut, 1840 Ağrı, 1855 Tendürek dağları patladı.
    Cevapla
  • Guaidoglu 1 ay önce Şikayet Et
    Oralar icin normal. Misal Evropanin göbeginde olsa idi, harika bir haber olurdu.
    Cevapla
  • Şems 1 ay önce Şikayet Et
    Cehennemi suğra kâfirler için kaynıyor işte habercileri yanardağlar , zalimler için yaşasın cehennem, Allah İsrailli ve yanlilarini kahhar ismiyle kahretsin pek yakın bir istikbal onlarin feci akıbetini göstersin Adil olan Allah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"İstanbul'da en çok nereli yaşıyor?" İşte il il şaşırtan sonuçlar: Veriler güncellendi...
Konut kredisinde yeni kurnazlık! İşin tadı kaçtı