Trump başkan olursa Elon Musk'ı danışman yapacak

Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan adayı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'a geri dönmesi durumunda teknoloji milyarderi Elon Musk'ı danışman olarak atamayı düşündüğü iddia edildi.

GİRİŞ 30.05.2024 10:29 GÜNCELLEME 30.05.2024 11:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerini kazanması ve Beyaz Saray'a yeniden dönmesi halinde Tesla ve SpaceX'in CEO'su, dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk'a danışmanlık teklif etti.

Wall Street Journal'ın (WSJ) Musk ile Trump arasındaki görüşmelerden haberi olan kaynaklara dayandırdığı haberinde, iki ismin mart ayından bu yana her ay birkaç telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. WSJ, mart ayında milyarder Nelson Peltz'in malikanesinde bir araya gelen ikilinin o zamandan itibaren göçmenler de dahil olmak üzere pek çok konuyu tartıştıklarını yazdı.

Musk, son aylarda düzensiz göçle ilgili sıkça X paylaşımları yapmaya başlamıştı. Musk, bu paylaşımlardan birinde, "Amerika dünyayı içine almaya devam ederse düşecek." dedi.

TRUMP-MUSK İLİŞKİSİ

Musk, Trump'ın başkanlığının ilk dönemlerinde de kısa bir süre danışmanlık yapmış ancak Trump'ın 2017'de ABD'yi Paris İklim Anlaşması'ndan çekmesinin ardından görevinden ayrılmıştı.

Musk ve Trump, birbirlerine sosyal medya üzerinden de hakaret etmişti. Trump, 2022'de düzenlediği bir mitingde Musk'a, "palavracı" demişti. Musk ise, "Bu adamdan nefret etmiyorum ama Trump'ın ununu eleyip eleğini asarak emekli olmasının zamanı geldi." demişti.

Şimdi ise ilişkilerde yumuşama dönemine girildiği görülüyor. Musk, 2022'de Twitter'ı satın aldığında, platformdan dışlanan Trump'ın hesabını aktif hale getirdi. Musk, Trump'tan X'te daha aktif olmasını istese de Trump büyük ölçüde kendi kurduğu sosyal medya ağı Truth Social'ı kullanıyor.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Global Çete 3 ay önce Şikayet Et
    Seçime kadar ya Ortadoğuda "Oldu-Bitti" ile Büyük İsrail kurulur. Ya da Trumpın başına bir şey gelir!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayasofya'yı bu imanla zincirlerinden kurtardık