Refah kampanyası sosyal medyayı salladı!

İsrail saldırılarına karşı ortak bir slogan haline gelen ve evlerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırları gösteren, “Tüm Gözler Refah’ta” (All Eyes On Rafah) paylaşımı, sosyal medyada tüm dünyada milyonlarca kez paylaşıldı.

GİRİŞ 30.05.2024 17:39 GÜNCELLEME 30.05.2024 17:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Katil İsrail, Refah’ta çadırlarda kalan masum sivillere yönelik kanlı bir saldırı düzenledi. Saldırı, dünya çapında büyük tepkiye neden oldu. Özellikle sosyal medyada büyük bir tepki kampanyası başlatıldı: , “Tüm Gözler Refah’ta” (All Eyes On Rafah)

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIM REKORU

İsraillilerin yerinden ettiği Filistinlilerin kaldığı çadırları gösteren All Eyes On Rafah ifadelerinin yer aldığı görsel dünya çapında sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı. 

Yapay zekayla yapılan görsel, Instagram, TikTok, X’te milyonlarca etkileşim aldı. 

Al Jazeera'ya konuşan araştırmacı Ameera Kawash, sloganın Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria temsilcisi Rick Peeperkorn'un yaptığı bir açıklamaya dayandığını açıkladı.

Peeperkorn, şubat ayında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun on binlerce masum sivilin sığındığı şehir için tahliye emri vermesinin hemen ardından yaptığı açıklamada “Tüm gözler Refah'ta” ifadesini kullanmıştı.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 4
  • DOĞULU 1 ay önce Şikayet Et
    Ah REFAH Ah GAZZE AHHHHHH AHHHH İÇİM YANIYOR İÇİMMMMM
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah inananları korusun.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
  • Mücahit Çakır 1 ay önce Şikayet Et
    Doğrusu ummadığım insanlar bile paylaştı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sarsılmaz'dan dengeleri değiştirecek hamle! Bunu yapabilen sadece birkaç ülke var...
İngiltere'nin yeni başbakanı İsrail destekçisi