İsrail, misillemeyi önlemek için Mısır aracılığıyla mesaj gönderdi

İran Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Hacızade katıldığı bir programda, “İsrail, İran'ın Nisan ayında gerçekleştirdiği yıkıcı misillemesini önlemek için Mısır aracılığıyla Gazze’deki savaşın kısa süreceği mesajını gönderdi” dedi.

İsrail, misillemeyi önlemek için Mısır aracılığıyla mesaj gönderdi
İsrail, misillemeyi önlemek için Mısır aracılığıyla mesaj gönderdi
GİRİŞ 30.05.2024 18:50 GÜNCELLEME 30.05.2024 18:51
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, Kum kentinde katıldığı bir programda İsrail saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hacızade, İsrail’in Şam’daki İran konsolosluğunu hedef alan saldırısına değinerek, “İsrail’in amacı İran’ın askeri komutanlarını öldürmek olsaydı bu suçu Suriye'deki İran konsolosluğu dışında işleyebilirdi ancak, İsrail 7 Ekim'in başarısızlığına misilleme olarak stratejik bir zafer peşindeydi” dedi.

Dünya halklarının aydınlanması ve bilinçlenmesi gerektiğini söyleyen Hacızade, “Gazze'deki savaş dünyanın bilinçlenmesinin bir bedeli ve bugün dünyada yaşanan olayların hepsi Gazze savaşının sonucudur. Savaşın genişlemesi İsrail’e çok pahalıya mal oldu. Oysaki onlar, maliyeti düşük, etkisi yüksek bir eylemin peşindeydi” ifadelerini kullandı.

İSRAİL’DEN İRAN’A GAZZE MESAJI

İsrail’in 1 Nisan’da Şam’daki İran konsolosluğuna saldırı gerçekleştirmesinin ardından Mısır dışişleri bakanı aracılığıyla mesaj gönderdiğini söyleyen Hacızade, “İsrail ve ABD, İran’ın vereceği cevaba karşı bölge ülkelerini İsrail’i savunacak şekilde donattı. Yaklaşık 221 savaş uçağını saldırıları önlemek için hazırda bekletiyordu. İsrail, İran'ın yıkıcı misillemesini önlemek için Mısır dışişleri bakanı aracılığıyla Gazze’deki savaşın kısa süreceği mesajını gönderdi” ifadelerini kullandı.

İRAN MİSİLLEME SALDIRI GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

İran, İsrail’in 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam'da bulunan İran konsolosluğuna yönelik saldırı gerçekleştirmişti. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu Suriye ve Lübnan'dan sorumlu Kudüs Gücü Komutanı Zahedi ile Zahedi'nin yardımcılarından Muhammed Hacı Rahimi ve Hüseyin Aminullah'in de aralarında bulunduğu 13 kişi hayatını kaybetmişti. İran ise misilleme olarak İsrail’e 13 Nisan’da 185 insansız hava aracı (İHA), 110 karadan karaya füze ve 36 seyir füzesiyle saldırı gerçekleştirmişti.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 78
  • Karslı 1 ay önce Şikayet Et
    hayatınız yalan...
    Cevapla
  • Fatih 1 ay önce Şikayet Et
    vay be abd ve israile bağımlılıklarını açık açık söylemişler bu ne pervasızlıktır ya kudüs gücü komutanı öldürülmüş mal gibi çıkmış saçma sapan şeyler söylüyorsun seni bakan edenin yaw çıkın hele kenarıya sizden bir halt olmaz
    Cevapla
  • Muhammed Kaya 1 ay önce Şikayet Et
    İki ezeli düşman, iki kadim dost, iki baş belası. Onlar birbirine meydan okudukça güçlenen iki devlet. Biri İslam dünyasının başına bela istiyorlarki herkes şia olsun. biri batının başına bela istiyorlarki arz-ı mevud gerçekleşsin.
    Cevapla
  • Antepli hasan 1 ay önce Şikayet Et
    Helikopter kazasının asıl amaci İran yönetimini hizaya soktular
    Cevapla
  • alpagu 1 ay önce Şikayet Et
    israil=iran
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB'den nefes kesen paylaşım!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin risk primi 10 kat hızlı düştü