İsrail'de savaş kabinesi dağılıyor! Erken seçim için harekete geçildi

İsrail'de Netanyahu'nun Savaş Kabinesi dağılmak üzere. Savaş Kabinesi’nin üyesi Benny Gantz'ın birkaç gün içinde Netanyahu hükümetinden ayrılacağı konuşuluyor. Gantz'ın partisi ise erken seçim için harekete geçti.

İsrail'de savaş kabinesi dağılıyor! Erken seçim için harekete geçildi
İsrail'de savaş kabinesi dağılıyor! Erken seçim için harekete geçildi
GİRİŞ 30.05.2024 19:15 GÜNCELLEME 30.05.2024 19:24
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Uluslararası kamuoyunun tepkisine kulaklarını tıkayarak Gazze'de katliama devam eden İsrail'de Savaş Kabinesi’ndeki çatlak büyüyor.

AYRILIK KAPIDA

İsrail merkezli medya kuruluşu Kanal 12, İsrail'in Savaş Kabinesi’nin üyesi Benny Gantz'ın birkaç gün içinde Netanyahu hükümetinden ayrılacağını iddia etti.

Bu ayın başında Gantz, Netanyahu’yu Gazze için savaş sonrası bir plan ile gelmemesi durumunda İsrail'deki koalisyon hükümetinden ayrılmakla tehdit etmişti.

ERKEN SEÇİM İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz'ın Ulusal Birlik Partisi’nden Pnina Tamano-Shata, meclisin feshedilmesi için yasa tasarısı sundu.

 

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu’ya erken seçim baskısı devam ediyor. İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz'ın Ulusal Birlik Partisi’nden meclis üyesi Pnina Tamano-Shata, meclisin feshedilerek erken seçime gidilmesi için yasa tasarısı sundu.

Tamano-Shata, "7 Ekim, güvenlik, ekonomi ve İsrail toplumundaki muazzam zorluklar karşısında bizi güvenle yönetebilecek geniş ve istikrarlı bir birlik hükümeti kurmak için geri dönmemizi ve halkın güvenini kazanmamızı gerektiren bir felakettir” dedi.

NETANYAHU'NUN PARTİSİ TASARIYI KINADI

Netanyahu’nun lideri olduğu Likud Partisi, Ulusal Birlik Partisi tarafından meclisin feshedilerek erken seçimlere gidilmesini öngören yasa tasarısını kınadı. Likud, "Savaşın ortasında İsrail'in bölünmeye değil birliğe ihtiyacı var. Birlik hükümetinin feshedilmesi Sinwar için bir ödül, uluslararası baskıya teslimiyet ve rehinelerimizi kurtarma çabalarına ölümcül bir darbedir” ifadelerini kullandı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Politik 1 ay önce Şikayet Et
    Zaten savaşı durdurmak uzereler istedikleri hedefe ulaştılar,.hükümeti yeniliyerek,.uluslararası kamu oyunda.temize çıkacaklar. Madem.oyle bu kadar katliam yapmadan hükümetten cekulebilirlerdi
    Cevapla
  • Demirhan 1 ay önce Şikayet Et
    Sanki bı devlet varmış gibi bide seçim diyorlar kandan beslenen dünyanın kana doymayan vampirler toplulugu
    Cevapla
  • SARÌYER,LÌ 34,5 1 ay önce Şikayet Et
    KATÌLLERRRRRRR SÜRÜSÜÜÜÜÜÜÜ KATÌL ABD KATÌL ÌSRAÌL verin baygını acımasızca öldüreyim
    Cevapla
  • Asım 1 ay önce Şikayet Et
    40bin canımız gitti intikamı elbet alınacak
    Cevapla
  • zafer 1 ay önce Şikayet Et
    sizler zaten artık dunyada yahudi ırkını domuza çevirdiniz.. düşman ettiniz.. paranızda kurtarmayacak sizi .birbirinizi öldurun ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın en değerli şirketleri yatırımcısını mutlu etti
Mert'in kurtarışı istatistikleri de altüst etti