Refah için hazırlanan görsel Bild'i rahatsız etti

Alman Bild gazetesi, İsrail'in Refah'taki saldırı sonrası yapay zekayla hazırlanan ve 50 milyondan fazla paylaşılan "Tüm gözler Refah'ta" yazısından rahatsız oldu. Gazete haberinde, "Bu viral fotoğraf, terörü ödüllendiriyor" başlığını attı.

GİRİŞ 31.05.2024 08:48 GÜNCELLEME 31.05.2024 15:17
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 36 bini aştı.

İsrail ordusu, Uluslararası Adalet Divanının "saldırıları durdurma" kararına rağmen Refah şehrinde yerinden edilen Filistinlilerin kampına saldırı düzenledi. 46 Filistinli vefat etti.

Tüm dünyayı ayaklandıran gelişme sosyal medyada da büyük yankı buldu. Refah'a dikkati çeken kampanyalar düzenledi.

Saatler içerisinde sanat camiasından spora milyonlarca kullanıcı tarafından paylaşılan görseller, Avrupa'nın en büyük dünyanın üçüncü büyük tirajlı gazetesi Bild'i rahatsız etti.

Bild'de Felix Rupprecht imzasıyla yayımlanan habere, "Bu viral fotoğraf, terörü ödüllendiriyor" başlığı atıldı. Görsellerin yapay zekayla oluşturulmasına vurgu yapan Rupprecht, "Fotoğrafı paylaşan birçok genç Gazze'deki siviller için iyi niyetli ama farkında olmadan Hamas'ın ekmeğine yağ sürüyor." ifadelerini kullandı.

Hamas'ın rehinelere tecavüz ve işkence ettiğini iddia eden Bild yazarı, "Evet, 'Tüm gözler Refah'ta' gerçek bir çağrıdır. Refah'ta sadece Filistinli siviller değil aynı zamanda İsrailli rehineler de var. Ve Hamas'ın taburları hala sağlam. 'Tüm gözler Refah'ta' İsrail'in misyonuna destek vermek anlamına geliyor olmalı." dedi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 32
  • Velid 1 ay önce Şikayet Et
    Alman siyonist medyası da siyonistlerin Gazze'ye uyguladığı alçak, rezil soykırımı yureklendiryor. Teşvik ediyor. Soykırımdan mutlaka ama mutlaka Alman medyası da yargılanmalı.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Almanya tamamen yahudilerin kontrolüne geçmiştir
    Cevapla
  • Akl 1 ay önce Şikayet Et
    Alman medyasi yahudi Axel Springer Verlag yahudi asilli
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 ay önce Şikayet Et
    Aşağılık Katil terör devleti İsrail'in tasmalı köpekleri Almanya,ABD
    Cevapla
  • urfalı 1 ay önce Şikayet Et
    Esirlere yapıldığını düşündüğünüz o iğrençlikleri ancak siz ve sizin gibiler yapar siyonist taraftarı bild....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanlar yine tezgah peşinde! TFF'den jet cevap geldi
İngilizler Türkiye manşetini attı: Dünya lideri olma yolunda