PKK'nın korsan seçim hamlesi sonrası ABD'den açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK/YPG'nin 11 Haziran'da yapacağı korsan seçimleri "mevcut koşullar oluşmadığı için" desteklemediklerini söyledi.

GİRİŞ 31.05.2024 12:21 GÜNCELLEME 31.05.2024 13:43
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK/YPG'nin 11 Haziran'da yapacağı korsan seçimler hakkında değerlendirmede bulundu.

"SURİYE'DE BİR SEÇİM İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR OLUŞMADI"

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Patel, bir gazetecinin, "Suriye'nin kuzeydoğusunda 11 Haziran'da bir seçim yapılacak. ABD, Suriye'de bu seçimi izliyor mu ve süreci nasıl görüyor?" sorusuna, "Bunu daha önce de söylemiştik; Suriye'de yapılacak herhangi bir seçim, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararında belirtildiği gibi serbest, adil, şeffaf ve kapsayıcı olmalı. Şu anda Suriye'nin kuzeydoğusunda böyle bir seçim için gerekli koşulların mevcut olduğunu düşünmüyoruz. Bu görüşümüzü Suriye'nin kuzeydoğusundaki aktörlere ilettik." diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki MGK sona erdiCumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki MGK sona erdi

Başkan Erdoğan'dan sözde seçim hazırlıklarına tepki: Asla izin vermeyeceğizBaşkan Erdoğan'dan sözde seçim hazırlıklarına tepki: Asla izin vermeyeceğiz

TERÖRİSTAN'A İZİN VERİLMEYECEK

Yıllardır Amerikan yönetimlerinin beslediği terör örgütü PKK/YPG, 11 Haziran'da seçim düzenleyerek kendine yakın isimleri yerel yönetimlerin başına getirme planları yapıyor. Örgüt bu hamleyle, özerklik için ilk adımı atmak istiyor.

Türkiye ise, Suriye'de oldubittiye izin vermeyeceğini deklare etti. Hem Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı sonrası yapılan açıklamada, hem de dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de kurulmak istenen "teröristan"a izin vermeyeceklerini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 147
  • Cemil 3 hafta önce Şikayet Et
    Mevcut koşullar nedemek.neyi oluşturmaya çalıştırıyor lar.biz bunları duyuyor şak neden ypg yi vurmuyoruz Neyi bekliyoruz adamlar orda eğitim alıyor abd den boz izliyoruz.abd den mi korkuyoruz anladık vatandaş olarak.bem olsan birine nefes aldırmam ister abd olsun farket etmez
    Cevapla
  • Cemil81 4 hafta önce Şikayet Et
    Kafasını kaldırmasina fırsat vermeyeceksin
    Cevapla
  • medo 4 hafta önce Şikayet Et
    Yani koşulları daha oluşturmadık acele etmeyin, biz koşulları tam olarak oluşturduğumuzda sorun yok demektir. Biz de seyrediyoruz, koşulların tamamen oluşmasını, iyice kurumsallaşıp yerleşmelerini bekliyoruz. Önceden strateji geliştirmek, iş işten geçmeden öngörüde bulunup müdahale etmek bize göre değil. İllaki her şey olup bitecek ondan sonra çözüm üretmeye çalışacağız.
    Cevapla
  • verme 4 hafta önce Şikayet Et
    elimize o kadar firsat gecti bir kac yeri vurdun o da yarim yamalakar bunlari gørdugun yerde kadin cocuk bebek demez yok edersin bunlar satilik køpekler kim on kuurs verir ise ona hizmet eder køpekler
    Cevapla
  • Kığılı 4 hafta önce Şikayet Et
    Vallahi yalan billahi yalan Amerika orta Doğu da İsrail ile ve diğer yandaşları ile birlikte savaşı kaybetti yoksa PKK de yoğun de destekler. Hemde Tütkiyeden korkuyor sen doğru ol egri brlasını bulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
5 bin yılda 1 gün tatil! 'Devre mülk' dolandırıcılığından görülmemiş detay
Eylem Tok ve oğlunu gören acılı anne 'Saçı yerine önce kalbini değiştirseymiş' dedi...