Reuters'tan Türkiye'deki çalışma için karalama kampanyası

İngiltere merkezli yayın organı Reuters, Türkiye'deki sokak köpekleriyle ilgili gündemde olan yasa tasarıyla ilgili algı oluşturmaya çalıştı.

Reuters'tan Türkiye'deki çalışma için karalama kampanyası
Reuters'tan Türkiye'deki çalışma için karalama kampanyası
GİRİŞ 31.05.2024 18:44 GÜNCELLEME 31.05.2024 18:44
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin başıboş köpek sorununu çözmek üzere harekete geçmesi, İngiltere tarafından yakından takip ediliyor.

Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişiklikle sahipsiz köpeklerin 'uyutulması' planlanıyor.

Türkiye'den bazı çevrelerce yapılan itirazlara, İngiltere merkezli Retuers haber ajansı da katıldı.

TÜRKİYE'DEKİ DÜZENLEMEYE YÖNELİK KARALAMA KAMPANYASI

Ankara'nın, saldırılara, yol kazalarına ve kuduz konusundaki endişelere neden olan sokak köpeklerinden dolayı yasa tasarısı hazırladığı belirtildi.

Söz konusu yasanın, birçok köpeğin uyutulmasına yol açacağından endişe eden "hayvansever Türklerin sinir uçlarına dokunduğu" şeklinde ifadeler kullanıldı.

Haberde, "Önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması planlanan yasa tasarısı, köpeklerin uyutulmasına şiddetle karşı çıkan ana muhalefet partisinin (CHP) de tepkisini çekti." denildi.

AKTİVİSTLER: PLAN UYGULANAMAZ

Bazı aktivistlerin açıklamalarına işaret edilerek, son 20 yıldır 'yetersiz kısırlaştırma' nedeniyle köpek sayısının arttığı iddia edildi. 'Uyutma' planının 'uygulanamaz' olduğu öne sürüldü.

İNGİLTERE'DE 1 HAFTA İÇİNDE SAHİPLENİLMEYEN KÖPEKLER UYUTULUYOR

Avrupa'da sokaklarında sahipsiz hayvanların görülmediği ülkelerden olan İngiltere'de geçen yıl başıboş yakalanan 17 bini aşkın köpeğin yarısından fazlası önceki sahibiyle buluşturuldu, yüzde 1'i ise uyutuldu.

Belediyeler, İngiltere'nin herhangi bir yerinde bulunan bir köpekten, hayvanlara yardım ve barınak sağlayan kuruluşları haberdar ediyor. Bir hafta boyunca köpeğin sahibi aranıyor.

Bu süreçte mikroçip sayesinde sahibine ulaşılamayan, bir dernek barınağına alınamayan ya da üçüncü bir kişi tarafından sahiplenilmeyen köpekler uyutuluyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 163
  • Engin 1 ay önce Şikayet Et
    köpekleri öldürmeye gelince mi birden Avrupa örnekleri değerli oldu.
    Cevapla
  • Yüksel ÖZDİL 1 ay önce Şikayet Et
    Avrupa ülkeleri deki aynı uygulama ülkemizde de uygulanacak peki bu İngiliz itleri niçin havlıyor hali hazırda kendileri zaten bu uygulama ile köpek sorununu çözmüşler onların şuan yaptığı algı oyunu ayrıca bizdeki sözde hayvan severleri kışkırtıp ülkemizde bu konuyla ilgili kaos yaratmak. Devletimiz bu kanunu önce insan diyerek biran evvel çıkartıp ivedilikle uygulamaya koymalıdır.
    Cevapla
  • Metehan 1 ay önce Şikayet Et
    Kardeş sen de bir alemsin hem İngiliz iti diyorsun hemşerim niye havlıyor diyorsun hemcinsini koruyor besbelli be demiş atalarımız köyün itleri birbirini yer ama KURT u görünce birleşirler
    Cevapla
  • Konyalı 1 ay önce Şikayet Et
    Aramızdaki bütün itleri İngiltere'ye gönderelim.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bizim sokak köpekleri ingiltereyi niye ilgilendiriyor? dostlukları nereden?
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Yeni tip gezimi planlanıyor, yazda geldi.. Tüm köpekleri sokaklardan toplamadan evvel her şehirde devasa açık alan ve kapalı alanlı köpek barınma çiftliği inşa edilir inek çiftliği gibi, dişileri kısırlaştırın, hiç bir köpeği asla sahiplendirmeyin, ölene dek orada yaşasınlar ve sorun 10-15 sene içinde kendiliğinden çözülür, finansmanı kampanya ve bağış ile yürütün Kedi popülasyonuda artt
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan A Milli Takım'a tebrik!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri ve Suriye açıklaması: O elleri kırmasını biliriz!