Biden'ın ateşkes teklifine Hamas'tan ilk yanıt geldi!

Hamas, İsrail'in sunduğu ve ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı "kalıcı ateşkes, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden çekilmesi, yeniden inşa ve esir değişimiyle" ilgili önerilerine olumlu baktıklarını duyurdu.

GİRİŞ 31.05.2024 23:37 GÜNCELLEME 01.06.2024 09:20
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Hamas, Biden'ın, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği 3 aşamalı yeni ateşkes önerisiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

"KAHRAMAN DİRENİŞ GÜÇLERİNİN EFSANEVİ AZMİNİN BİR SONUCUDUR"

Hareketin, Biden'ın konuşmasında geçen, kalıcı ateşkes, İsrail'in Gazze'den çekilmesi, yeniden inşa ve esir değişimiyle ilgili maddelere olumlu baktığı belirtilen açıklamada, "ABD'nin bu tutumu ve uluslararası ve bölgesel arenada Gazze'deki savaşın sona ermesi gerektiği yönünde oluşan kanaat, halkımızın ve kahraman direniş güçlerinin efsanevi azminin bir sonucudur." ifadesi kullanıldı.

HAMAS'TAN ATEŞKES TEKLİFİNE OLUMLU YANIT

Açıklamada, Hamas'ın, "kalıcı ateşkes, İsrail ordusunun Gazze'den tamamen çekilmesi, yeniden imar, yerinden edilenlerin evlerine dönmesi ve ciddi bir esir takasını" temel alan ve İsrail'in de açıkça buna bağlı kalacağını beyan ettiği her türlü öneriye yapıcı ve olumlu bir şekilde karşılık vermeye hazır olduğu vurgulandı.

Hamas lideri Heniyye: Taleplerimizi yeniden ilettikHamas lideri Heniyye: Taleplerimizi yeniden ilettik

BM'den son dakika Gazze açıklaması: Artık vakit kalmadıBM'den son dakika Gazze açıklaması: Artık vakit kalmadı

Biden, Beyaz Saray'daki konuşmasında, İsrail'in, 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu belirtmiş, ilk aşamada 6 haftalık ateşkes sürecinde İsrail'in Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmeyi ve tarafların elindeki rehinelerin bir bölümünün serbest bırakılmasını öngördüğünü söylemişti.

Biden, çatışmaların kalıcı olarak sonlandırılması sürecine geçişle ilgili müzakerelerin yürütüleceği ikinci aşamada, erkek askerler dahil kalan tüm canlı rehinelerin serbest bırakılacağını, İsrail'in Gazze'den çekileceğini (ilk aşamadaki), geçici ateşkesin kalıcı olarak çatışmaların sonlandırılmasına dönüşeceğini, ikinci aşamada tarafların tüm başlıklarda anlaşmaya varması ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi durumunda ise üçüncü aşamaya geçileceğini, bu aşamada da Gazze'nin yeniden inşa sürecinin gündeme geleceğini ve tarafların elinde kalan ölü rehinelerin teslim edileceğini aktarmıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 123
  • dedemin torunu 3 ay önce Şikayet Et
    hiç bişey olmaz iki saate yeniden vurmaya başlarlar.bunkar zamana oynuyor ama hamasta bunu değerlendirir devamında daha kuvvetli vurur inşallah.netanyahunun dediği teksey var sonuna kadar gideceğiz onun için tedbirli olmak lazim
    Cevapla
  • Kastamonu 3 ay önce Şikayet Et
    Hamas fena vuruyor, kayıplar her geçen gün daha da artıyor.
    Cevapla
  • Başak 3 ay önce Şikayet Et
    Böyle bir utanmazlık böyle bir rezalet olmaz olamaz. Yazıktır günahtır Gazzede o kadar masum insan öldü. Çıkmışsınız pişkin pişkin ateşkesten bahsediyorsunuz. Nerde sizin insanlığınız? Netanyahu denilen deyyusun Allah belasını versin.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 3 ay önce Şikayet Et
    s400 leri kıbrısa yerleştirmenin vakti geldi! gazamız mübarek olsun
    Cevapla
  • Batıyor 3 ay önce Şikayet Et
    Amerikan uçak gemisi batmıştır sesi bugüne kadar çıkmadı dedik kesin arızası var veya batmaya yakındır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki
AK Parti'nin MYK toplantısı sona erdi! Ömer Çelik'ten sivil anayasa açıklaması