Papa'dan kadınları kızdıracak sözler

Kadınlara Vatikan'da önemli görevler veren, geçen sene kadınlara ilk defa seçme hakkı tanıyan Papa Francis, "Dedikodu kadın işidir." dedi.

GİRİŞ 01.06.2024 10:08 GÜNCELLEME 01.06.2024 10:58
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Papa Francis'in Vatikan'daki bir toplantıda rahiplere "Dedikodu kadın işidir." dediği iddia edildi.

Vatikan kaynaklı haberler üreten "Il Silere Non Possum"a göre, çarşamba günü katıldığı toplantıda rahiplere tavsiyelerde bulunan Papa, "Dedikodu kadınlara özgü bir şeydir. Biz (erkekler) pantolon giyeriz." diyerek, rahiplerden insanların yüzüne açıkça konuşmalarını istedi.

Vatikan, konuyla alakalı açıklama taleplerine cevap vermezken, "Il Silere Non Possum"un yöneticisi Marco Perfetti, ellerinde olayın ses kaydının olduğunu söyledi:

"Papa'nın bunu söylediğinin kaydı elimizde var."

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francis (87), geçtiğimiz günlerde de eşcinsellerin rahiplik eğitimi almasına karşı çıkmış, İtalyanca'da argo olan "frociaggine" kelimesini kullanmıştı. Türkçe'ye "i*nelik" olarak çevrilebileceğimiz bu sözler sonrası Papa, eşcinsellerden özür dilemişti. Papa o gün tam olarak, "Zaten bazı ilahiyat fakültelerinde çok sayıda i*ne var." demişti.

Kadınlara Vatikan'da önemli görevler veren Papa Francis, geçen sene kadınlara ilk defa seçme hakkı da tanımıştı. Öte yandan kadınların yardımcı papaz olması teklifini reddetmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 21
  • HAKAN'IN FİKRİ 3 ay önce Şikayet Et
    adam doğru söylemis ne var bunda kadınlar öylebir konuma getirildiki önümüzdeki yüzyıl bu sorunu çözmekle geçecek
    Cevapla
  • konyalı 3 ay önce Şikayet Et
    Doğru demiş:)
    Cevapla
  • Dedikodu 3 ay önce Şikayet Et
    Dedikoduyu erkekler üretir kadınlar üretilen Dedikodular üstüne konuşur.
    Cevapla
  • Faruk 3 ay önce Şikayet Et
    Bu papaz Efendi'nin kadinlarla oturup kalktiginin itirafidir.erkek dedikodusu görmemiş demekki
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    bu cümleleri bizim diyanet işleri başkanının sarf ettiğini düşünsenize eyvah eyvah kendi içimizde idam fermanı çıkartırız anında. işin en acısı ne biliyormusunuz? en üst düzeyimizde kiler bile gerçekleri söyleyemez durumdalar. tahammülümüz yok gerçeklere ne olacak bizim halimiz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten eylül ayında indirim