İsrail'den ateşkes açıklaması: Şartlarımız yerine getirilmezse kabul etmeyiz

İsrail, Biden'ın açıkladığı 3 aşamalı ateşkes teklifini kendi şartları sağlanmadan kabul etmeyeceğini duyurdu. Tel Aviv yönetimi; Hamas'ın yok edilmesini, esirlerin bırakılmasını ve Gazze'nin İsrail için tehdit olmaktan çıkarılmasını istedi

GİRİŞ 01.06.2024 13:38 GÜNCELLEME 01.06.2024 14:57
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanlık Ofisi, X hesabından, ABD Başkanı Joe Biden'ın detaylarını açıkladığı 3 aşamalı ateşkes planına dair bir açıklama yaptı.

İsrail'in Gazze'deki savaşı sonlandırmak için ortaya koyduğu şartların değişmediğinin belirtildiği açıklamada, "Hamas'ın askeri ve yönetim kabiliyetlerinin yok edilmesi, tüm rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze'nin artık İsrail için bir tehdit oluşturmamasının sağlanması gibi, İsrail'in savaşı sona erdirmek için öne sürdüğü koşullar değişmemiştir. Teklife ilişkin İsrail, kalıcı bir ateşkes sağlanmadan önce bu koşulların yerine getirilmesinde ısrar etmeye devam edecektir. Bu koşullar yerine getirilmeden İsrail'in kalıcı bir ateşkesi kabul edeceği düşüncesi doğru değildir." denildi.

Bu açıklamayla İsrail, ABD Başkanı Joe Biden'ın duyurduğu "kalıcı ateşkes, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden çekilmesi, yeniden inşa ve esir değişimiyle" ilgili teklifi, kendi duyurduğu şartların oluşması durumunda kabul edeceğini deklare etmiş oldu.

3 AŞAMALI PLANDA NELER VAR?

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'daki konuşmasında, İsrail'in, 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu belirtmiş, ilk aşamada 6 haftalık ateşkes sürecinde, İsrail'in Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmeyi ve tarafların elindeki rehinelerin bir bölümünün serbest bırakılmasını öngördüğünü söylemişti.

Biden, "çatışmaların kalıcı olarak sonlandırılması sürecine geçişle ilgili müzakerelerin yürütüleceği ikinci aşamada, erkek askerler dahil kalan hayatta olan tüm rehinelerin serbest bırakılacağını, İsrail'in Gazze'den çekileceğini (ilk aşamadaki), geçici ateşkesin kalıcı olarak çatışmaların sonlandırılmasına dönüşeceğini, ikinci aşamada tarafların tüm başlıklarda anlaşmaya varması ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi durumunda ise üçüncü aşamaya geçileceğini, bu aşamada da Gazze'nin yeniden inşa sürecinin gündeme geleceğini ve tarafların elinde kalan ölü rehinelerin teslim edileceğini" aktarmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 16
  • Savunan... 2 ay önce Şikayet Et
    Filistin için asıl tehdit soykirımcı İsraildir,yahudilerdir,onlar varken Ortadoğu'da barış olmaz...
    Cevapla
  • Turan 3 ay önce Şikayet Et
    İsrail de ve batı da bahaneler çok hiç bitmeyen savaştır gelecekte de bitmez bunun için Filistin değil Müslümanların bir çözüm bulması sart siyonistlere fırsat verilmeden bu işin çözüm yolu bulunması lazım
    Cevapla
  • Son Osmanlı 3 ay önce Şikayet Et
    Bizim Hamas'a silah yardımı yapmamız lazım adamlar İslam için, Anadolu'nun ilerideki güvenliği için ön hat savunması yapıyor.Rabbim mücahitlerin kuvvetini artırsın maddi ve manevi destegimizi esirgemeyelim arkadaşlar
    Cevapla
  • ysd 3 ay önce Şikayet Et
    Yani güçlü tank savar silahlar verin ozaman barış sağlanırrr
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    iki it yanyana Allah'ın gazabı üzerinize olsun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya
İkinci emeklilik sistemi geliyor: Yeni düzenlemeler için tarih verildi