Endonezya: Gazze'ye asker göndermeye hazırız

Müstakbel Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto, İsrail ve Hamas'ın ateşkes teklifini kabul etmesi, BM'nin de talep etmesi halinde, Endonezya'nın ateşkesi korumak ve izlemek için Gazze'ye barış gücü göndermeye hazır olduğunu söyledi.

GİRİŞ 01.06.2024 15:19 GÜNCELLEME 01.06.2024 15:54
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Endonezya'da 14 Şubat'ta yapılan seçimleri kazanan ve Ekim ayında göreve gelmesi beklenen seçilmiş Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto, Singapur'da düzenlenen Shangri-La Dialogue güvenlik forumuna katıldı.

Forumda gerçekleştirdiği konuşmasında Gazze'de yaşananlara değinen Subianto, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ateşkes planını memnuniyetle karşıladığını söyleyerek, planın savaşın sona ermesi için önemli bir adım olduğunu belirtti.

İsrail ve Hamas'ın söz konusu ateşkes teklifini kabul etmesi durumunda ve Birleşmiş Milletler'in (BM) talep etmesi halinde Endonezya'nın Gazze'ye ateşkesi korumak ve izlemek üzere önemli miktarda barış gücü göndermeye hazır olduğunu dile getiren Subianto, "Tüm tarafların çıkarları doğrultusunda, gerçek ve kalıcı bir çözüme ulaşmak için elimizden geleni yapmalıyız. Ayrıca tüm tarafların rızası ve mutabakatıyla Gazze’de sahra hastaneleri kurulması için tıbbi personel göndermeye de hazırız." dedi.

Subianto, ülkesinin yakın gelecekte 1000 kadar hastayı da tahliye, kabul ve tedavi etmeye de gönüllü olduklarını dile getirdi.

Joe Biden: İsrail kapsamlı yeni bir teklif sunduJoe Biden: İsrail kapsamlı yeni bir teklif sundu

Biden'ın ateşkes teklifine Hamas'tan ilk yanıt geldi!Biden'ın ateşkes teklifine Hamas'tan ilk yanıt geldi!

Joe Biden'ın duyurduğu Gazze ateşkes taslağına BM'den ilk tepkiJoe Biden'ın duyurduğu Gazze ateşkes taslağına BM'den ilk tepki

İsrail'den ateşkes açıklaması: Şartlarımız yerine getirilmezse kabul etmeyizİsrail'den ateşkes açıklaması: Şartlarımız yerine getirilmezse kabul etmeyiz

3 AŞAMALI PLANDA NELER VAR?

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'daki konuşmasında, İsrail'in, 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu belirtmiş, ilk aşamada 6 haftalık ateşkes sürecinde, İsrail'in Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmeyi ve tarafların elindeki rehinelerin bir bölümünün serbest bırakılmasını öngördüğünü söylemişti.

Biden, "çatışmaların kalıcı olarak sonlandırılması sürecine geçişle ilgili müzakerelerin yürütüleceği ikinci aşamada, erkek askerler dahil kalan hayatta olan tüm rehinelerin serbest bırakılacağını, İsrail'in Gazze'den çekileceğini (ilk aşamadaki), geçici ateşkesin kalıcı olarak çatışmaların sonlandırılmasına dönüşeceğini, ikinci aşamada tarafların tüm başlıklarda anlaşmaya varması ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi durumunda ise üçüncü aşamaya geçileceğini, bu aşamada da Gazze'nin yeniden inşa sürecinin gündeme geleceğini ve tarafların elinde kalan ölü rehinelerin teslim edileceğini" aktarmıştı.

KAYNAK: HABER7, İHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 59
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    ABD uçak gemisi batacak
    Cevapla
  • Şerife 3 ay önce Şikayet Et
    Durduğunuz hataydı insanlar yem oldu bizler sadece izledik
    Cevapla
  • Tosun 3 ay önce Şikayet Et
    Bu katil millet insanlıktan anlamaz bunları cehenneme yollamak lazım korkak köpekleri ……
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Çok geç kaldı dünya insanlığını yapmak için
    Cevapla
  • Baba 3 ay önce Şikayet Et
    Arkadaş bu açıklamaları Arabistan Mısır Türkiye niye yapmıyor bı ordu kurulup toptan domuzlar ülkesi yok edilmeli acil acillll
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den, İran'a Rusya uyarısı! Tahran'dan jet hızında yanıt! Tüm ülkelere çağrı
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti