Şili'den, İsrail'e açılan soykırım davasına müdahil olma kararı

Şili Devlet Başkan Boric, Güney Afrika'nın İsrail aleyhine UAD'de açtığı davaya müdahil olacaklarını, "Bugün bir şeyi ifade etmek istiyorum. Gazze'de olanlar karşısında öfkemizi belirtmekten asla vazgeçmeyeceğiz" sözleriyle açıkladı.

Şili'den, İsrail'e açılan soykırım davasına müdahil olma kararı
Şili'den, İsrail'e açılan soykırım davasına müdahil olma kararı
GİRİŞ 02.06.2024 14:19 GÜNCELLEME 02.06.2024 14:19
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Şili Devlet Başkan Gabriel Boric, 1948 tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi çerçevesinde İsrail'e açılan davaya müdahil olacaklarını duyurdu.

"GAZZE'DE OLANLARA KARŞI ÖFKEMİZİ BELİRTMEKTEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde ayrım gözetmeksizin masum sivilleri hedef aldığını dile getiren Boric, "Bugün bir şeyi ifade etmeyi kendimde görev addediyorum. Gazze'de olanlar karşısında öfkemizi belirtmekten asla vazgeçmeyeceğiz. İsrail ordusunun saldırılarında, özellikle kadın ve çocuklar olmak üzere masum siviller hayatını kaybediyor. 35 binden fazla insan öldürüldü." ifadelerini kullandı.

Şili Devlet Başkan Gabriel Boric

"DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ"

Boric, Gazze'de insani bir felaketin yaşandığını vurgulayarak, "Gazze'nin alt yapısı tamamen yerle bir edildi. Uluslararası kamuoyunun sağlam bir tepki göstermesinin zamanı geldi. Soykırım sözleşmesinin ihlali gerekçesiyle UAD'de İsrail'e karşı açılan davaya müdahil olacağımızı bildirmek istiyorum." dedi.

"GEREKLİ TALİMATLARI VERDİM"

Şili'nin bu konudaki argümanlarının UAD'ye götürülmesi için gerekli talimatı verdiğini söyleyen Boric, "Barbarlık nerede, ne şekilde olursa olsun asla kabul etmeyiz. Hamas'ın terörist saldırılarını da şüphesiz kınadık. Bütün rehinelerin koşulsuz serbest bırakılması gerektiğini ifade ettik." değerlendirmesinde bulundu.

Boric'in sözleri, Kongre'dekiler tarafından uzun süre alkışlandı.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 13
  • Cemil 3 ay önce Şikayet Et
    haydi bitirelim bu zulmu
    Cevapla
  • Kamil 3 ay önce Şikayet Et
    Venezuela , Kolombiya , Brezilya ve Şili'nin ortaya koyduğu tutum , İslam Alemine ve insanlığa örnek teşkil edecek şekilde anlamlıdır .
    Cevapla
  • Butik 3 ay önce Şikayet Et
    Ağırlıkla Katolik hıristiyan ülkeler İsraile karşı tavır alıyorlar.Katolisizm yahudileri "tanrı katleden kavim" olarak görürler iki bin yıldır.. Latin Amerika da Arjantin ve Avrupada ispanyadan sonra Portekiz ve İtalyadan da aynı tavrı bekliyorum..
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun adamlara ne olsada bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama müsünanım diyenler gerçekten munafıklar ahlaksızlar müslümanda denmez gerçeği kabullenin artık.
    Cevapla
  • Habil 3 ay önce Şikayet Et
    İsrail'e engel olmaz deyip küçümsenmemeli. Katılan her ülke, verilen her tepki, İsrail'e desteği azaltıyor, bir yere gelince de bu tepkiler toplamda büyük etki yapıp, eninde sonunda İsrail'e bedel ödetecek. Yeter ki, geçmişte olduğu gibi, başta Türkiye olmak üzere başat ülkeler, gene israille ilişkileri normalleştirme saçmalığına başlamasın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap