İzlanda'nın yeni Cumhurbaşkanı belli oldu

İzlanda'da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimini Halla Tomasdottir kazandı. Tomasdottir, en yakın rakibi Katrin Jakobsdottir'e 9 puan fark attı. Katrin Jakobsdottir, Cumhurbaşkanı olabilmek için Başbakanlık görevinden istifa etmişti.

GİRİŞ 02.06.2024 14:53 GÜNCELLEME 02.06.2024 15:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İzlanda'nın yeni cumhurbaşkanı belli oldu. Dün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kazananı iş insanı Halla Tomasdottir oldu.

Tomasdottir, nüfusu 383 bin 726, seçmen sayısı ise 266 bin 935 olan ülkede oyların yüzde 34'ünü alarak sandıktan 1. çıktı. Tomasdottir'in en yakın rakibi eski Başbakan Katrin Jakobsdottir ise yüzde 25 oy aldı. En çok oy verilen üçüncü isim ise, yüzde 15 ile Çevre Uzmanı Halla Hrund Logadottir oldu.

Halla Tomasdottir

İskandinav ülkesi İzlanda'yı 4 yıl boyunca yönetecek 55 yaşındaki Tomasdottir, resmi sonuçlar açıklandıktan sonra görevi mevcut Cumhurbaşkanı Gudni Johannesson'dan devralacak.

Katrin Jakobsdottir

Eski İzlanda Başbakanı Katrin Jakobsdottir, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabilmek için 5 Nisan'da görevinden istifa etmişti.

Halla Hrund Logadottir

KAYNAK: İHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • aamet 3 ay önce Şikayet Et
    Jacopsdottir, tomasdottir, logadottir.. dottir dottir, ne demek acaba dottir:)
    Cevapla
  • Ozoz 3 ay önce Şikayet Et
    Uygarlığa bak. Helal olsun
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    ülkenin tamamı birbirini taniyordur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
İngiliz ekonomistten Mehmet Şimşek çıkışı: 'Yapmasa krizle karşı karşıya kalacaktı'