Mısır'dan, ABD ve İsrail'e son dakika Refah resti: Tavrımız kesin!

Mısır, ABD ve İsrail'e, İsrail ordusunun Gazze sınırından çekilmediği müddetçe Refah Sınır Kapısını açmayacağını bildirdi.

GİRİŞ 02.06.2024 19:12 GÜNCELLEME 02.06.2024 20:34
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Mısır'ın, ABD ve İsrail ile yaptığı görüşme sonrasında, İsrail'in Gazze sınırından çekilmediği müddetçe Refah Sınır Kapısını açmama konusundaki tavrını koruduğu belirtildi.

Mısır'dan, ABD ve İsrail'e son dakika Refah resti: Tavrımız kesin!

MISIR'IN TEK ŞARTI İSRAİL'İN SINIRDAN ÇEKİLMESİ

Kahire televizyonunun üst düzey kaynaklardan aktardığı bilgilere göre, başkent Kahire'de Mısır'ın evs ahipliğinde ABD ve İsrail heyetleriyle toplantı yapıldı.

Mısırlı yetkililer, İsrail'in Gazze sınırındaki Refah'ı işgaliyle kapanan sınır kapısının açılması konusunda, İsrail'in sınırdan çekilmesi şartında ısrar etti.

'TAVRIMIZ KESİN'

İsrail'in Gazze sınırından çekilmesi konusunda Mısır'ın tavrının "kesin" olduğu vurgulanan haberde, insani yardım malzemelerinin bölgeye girememesi konusunda "İsrail'in sorumlu olduğu" ifade edildi.

Mısır'dan, ABD ve İsrail'e son dakika Refah resti: Tavrımız kesin!

Refah Sınır Kapısı yoluyla gıda, tıbbi yardım ve yakıt yardımları için 350 kamyonun Gazze'ye giriş yapmak üzere beklediği de aktarıldı.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 99
  • Morelli 4 ay önce Şikayet Et
    Benim anlamadigim misir halki nerede neden meydanlara akin etmiyorlar siniri akin etsinler nerde bu halk sanki sadece firavun sisi kaliyor misrda dikta rejim halki gostermiyor sanki halk yerin dibine girmis hepsi bozuk cikti
    Cevapla
  • Das 4 ay önce Şikayet Et
    Arap ülkelerin tek yaptirim gücü petrol yabani batiya petrol satis ambargosu koyulmali vahşi bati silah mühimmat tedarik ediyor bu mühimmat la sivil halk öldürülüyor mecburmusum gereksiz pahali bati arabasi kullanmaya
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Rest ABD, İsrail'e ama kapanan kapı Refaha yani Gazze'ye gıdaya engelleme. Bu ne yaman çelişkiler arkadaş
    Cevapla
  • Ömer faruk 4 ay önce Şikayet Et
    Sanki kapı açılmayınca İsrail'e bir zarar mı var olan yine gazzelileri oluyor bu sisi ve mısır aynı ABD ve İsrail köpeği Gazze yanında görünüyor ama Gazze için hiçbir faydası yok Madem o kadar filistini düşünüyorsun Rahmetlik Mursin'in yaptığını yap Gazze kapılarını aç hain sisi İsrail köpeğe sisi
    Cevapla
  • Cahil 4 ay önce Şikayet Et
    Mısır! İsrail'e rest! Hadi oradan...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas lideri Sinvar şehit edildi! İşte Sinvar'ın bilinmeyenleri
Başpiskoposluk cinsel istismar davaları için dev tazminat ödeyecek!