Tüm dünya dört gözle bekliyordu! İsrail'den son dakika ateşkes kararı

İsrail basını Tel Aviv'in, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir değişimi önerisinin ana hatlarının çoğunu kabul ettiğini yazdı.

GİRİŞ 03.06.2024 00:36 GÜNCELLEME 03.06.2024 09:45
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki saldırıları sürerken tüm dünyanın dört gözle beklediği esir takası ve ateşkes konusunda yeni bir gelişme yaşandı.

İSRAİL BİDEN'IN YENİ ATEŞKES ÖNERİSİNİ KABUL ETTİ

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Tel Aviv, Biden'ın açıkladığı Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir değişimi önerisinin ana hatlarının çoğunu kabul etti.

Tüm dünya dört gözle bekliyordu! İsrail'den son dakika ateşkes kararı

Habere göre, söz konusu öneri, önce İsrailli siviller ve kadınlar, ardından askerlerin serbest bırakılmasını ve yaşayan esirlerin salıverilmesinden sonra ölenlerin teslim edilmesini içeriyor.

BİDEN'IN ATEŞKES ÖNERİSİ

Biden, 31 Mayıs'ta Beyaz Saray'daki konuşmasında, İsrail'in, 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu belirtmiş, ilk aşamada 6 haftalık ateşkes sürecinde, İsrail'in Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmeyi ve tarafların elindeki esirlerin bir bölümünün serbest bırakılmasını öngördüğünü söylemişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 119
  • Vatan sever 3 ay önce Şikayet Et
    Zalim amarika kim bilir hangi zalimlik pesinde
    Cevapla
  • Kare Murat 3 ay önce Şikayet Et
    Seytanyahu iti köşeye sıkıştı da, bunlar durmaz. Lanetli kavim alayı telef edilmeli ki dünyada barış ve huzur tesis edilsin. Abd çöküşü kaçınılmaz. Lakin bunu beklemek te beyhude. İtrailin karşısına cikacak imanlı islam beldeleri idarecileri icin kıvılcım Türkiye'de ateslenmeli. Boykot, yaptirim, kinama vs boş.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    bu siyonistler için hani varya Katranı kaynatsan olurmu şeker.... işte bunlar onlar
    Cevapla
  • yenileceksiniz... 3 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIN mazlumlara yapılan zulümlere cevap vereceği mutlaka onların öcünü alacağı zalimlere verilen sürenin birgün dolacağı tövbe etmezlerse çok şedid bir azaba uğrayacakları unutulmamalı HAKEM OLAN ADL OLAN ALLAH VAR
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    rehine alır sonra barışı bozar.israil sırtlanı itlaf edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail vatandaşları resmen harekete geçti! Netanyahu için yolun sonu! Tam 500 bin...
Barış Alper Yılmaz'a yeni sözleşme için çılgın zam!