Mossad direktöründen Hamas itirafı

İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad’ın eski direktörü Danny Yatom, ülkesinin Hamas ile İslami Cihad hareketlerini askeri olarak mağlup edemeyeceğini belirtti.

Mossad direktöründen Hamas itirafı
Mossad direktöründen Hamas itirafı
GİRİŞ 03.06.2024 16:32 GÜNCELLEME 03.06.2024 16:32
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad’ın eski direktörü Danny Yatom, ülkesinin Hamas ile İslami Cihad hareketlerini askeri olarak mağlup edemeyeceğini belirtti.

İsrail’in Maarev gazetesinde "Acı gerçek: Hamas ile İslami Cihad askeri manevralarla yenilemez" başlığıyla kaleme aldığı köşe yazısında Yatom, "Kuzeyde (Lübnan) ve güneyde (Gazze) savaş hedeflerine ulaşamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hizbullah’ın kuzeyde İsrail beldelerini yıktığına vurgu yapan Yatom, "İsrailli esirlerin çoğu hâlâ Gazze tünellerinde, yerinden edilmiş binlerce İsrailli evlerine dönmekten çok uzakta ve Hizbullah kuzeydeki beldelerimizi yok ediyor." dedi.

"HAMAS YENİLGİYE UĞRATILAMAZ"

Yatom, İsrail’in Gazze Şeridi’nin tüm bölgelerinde askeri olarak varlık gösterdiğine dikkati çekerek, "İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin tamamındaki askeri varlığına rağmen, Hamas ve İslami Cihad askeri hareketlerle yenilgiye uğratılamaz. Esirler, siyasi düzenlemeler olmadan askeri baskıyla geri dönemezler." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni (UCM) antisemitist olmakla suçlayan Yatom, "Fransa ve Almanya da, Lahey’deki Yahudi karşıtı mahkemenin savcısının başbakan (Binyamin Netanyahu) ve savunma bakanı (Yoav Gallant) hakkındaki gözaltı emri çıkarma kararını destekliyor." eleştirisinde bulundu.

Hamas'ın savaş gücü hala yüksekHamas'ın savaş gücü hala yüksek

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • Hamd 4 hafta önce Şikayet Et
    Siyonistler dünyayı sinsiliğiniz ve hainliklerinizle kaosa sürükleyip çıkar elde ediyorsunuz.Ama o kadar aç gözlü ve kirli bir ruhunuz var ki,kendi kurduğunuz oyunlar yine kendi bacaklariniza dolaniyor.
    Cevapla
  • Yozgatlı 4 hafta önce Şikayet Et
    Daha bütün dünya size düşman olucak yalvarcaksiniz
    Cevapla
  • Musa 4 hafta önce Şikayet Et
    Siyonist köpek , ,nsanlar antisemitik değil ANTİSİYONİST. bunun farkını it gibi biliyorsun da işine gelmiyor it.
    Cevapla
  • niksarlı 4 hafta önce Şikayet Et
    hıncınızı silahsız müslüman sivillerden çıkarıyorsunuz siyonist kafirler..siz dünyanın en korkaklarısınız....
    Cevapla
  • BARBAROSSA HAYALET 4 hafta önce Şikayet Et
    Lain millet .Rabbim sizi ve sizin gibi düşünenleri ebeden yeryüzünden silsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan A Milli Takım'a tebrik!
Türkiye bayram yeri! Milyonlar sokaklara döküldü