Hollanda'nın F-16 kararı sonrası Rus yetkiliden tehdit

Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot, şartların oluşması halinde, Hollanda'dan Ukrayna'ya gönderilen silahların Kiev yönetimince Rusya'ya karşı kullanılabileceğini söyledi.

GİRİŞ 04.06.2024 00:14 GÜNCELLEME 04.06.2024 00:17
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slott, Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılımı öncesi basına açıklamalarda bulundu.

Uluslararası kamuoyunda bir süredir tartışılan Ukrayna'ya NATO askerlerini gönderme ve NATO silahlarının Rusya topraklarına yönelik kullanılması konularına dair görüşleri sorulan Slot, "Hollanda'nın silah sistemlerinin ülke dışında kullanımı konusunda BM tüzüğünün 51'inci maddesine uymak çok önemli. Meşru müdafaa hakkınız varsa, silah sistemlerini kullanmada coğrafi sınırlama bulunmuyor. Kullandığımız ortak ilke budur." ifadelerini kullandı.

Slot, Birleşmiş Milletler (BM) tüzüğünün 51'inci maddesi kapsamında ve meşru müdafaa hakkı çerçevesinde silah sistemlerinin ülke dışında kullanılmasının mümkün olduğunu ve koşullar yerine getirildiği takdirde bu silahların Rus topraklarında da kullanılabileceğini güçlü şekilde savunacağını kaydetti.

Ukraynalıların F-16'ları kullanması için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Slot, "Amerikalılarla halen uğraşıyoruz ve F-16'nın Ukrayna semalarında uçması için mümkün olan en kısa sürede elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." dedi.

Slot, Rusya'ya karşı yürüttüğü savaşı kazanması için Ukrayna'ya her türlü desteği vereceklerini belirterek, "Rusya'ya karşı bu savaşı yeniden kazanmak için bu mücadelede Ukrayna'yı destekleme konusunda yaratıcı olmalıyız." diye konuştu.

HOLLANDA'YA TEHDİT

Rossiya 1 (Russia 1) televizyonunda konuşan Rus yetkili, "Hollanda'da dünyayı ilgilendiren bir yer var. Burası taşbaskıların üretildiği yerdir. Tüm çip endüstrisi için dünyadaki tek yer. Ve oradaki çatı çok zayıf." dedi.

Rus yetkilinin bahsettiği şirket, bilgisayar çipleri üretmek için kullanılan fotolitografi sistemlerinin geliştirilmesi ve üretilmesindeki dünyadaki tek şirket olan ASML Holding şirketi.

Mart ayında Londra'da bir depo yanmış ve 4 ingiliz vatandaşı tutuklanmıştı. İngiliz makamları, yangının arkasında Rus istihbaratı olduğunu iddia etmişti.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bahsi geçen ASML Holding'de çalışan onlarca, yüzlerce Türk mühendis var. Bu yarı iletken ve çip teknolojisinin kazanılabilmesi için mühendislerimizi ülkeye kazandıracak politikalar üretilmeli ve teknoloji transferi yapılması sağlanmalı.
    Cevapla
  • Derzeit 3 ay önce Şikayet Et
    Cücük Niederlande kendini bir şey sanıyor,Rusya oradan üflese Tsunamiden yok olur...
    Cevapla
  • Das 3 ay önce Şikayet Et
    Rusya nato daki türkiye düsman lari ile mücadele ediyor
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir SAV
    Cevapla
  • İso 3 ay önce Şikayet Et
    Eskimiş. ÇEPHANELIGI. NASIL. elden. çıkarma. YARIŞMASINA. hoş. geldiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: İftira ve yalan dolu!
Süper Lig devinden Sadio Mane bombası! Başkan bizzat devrede