Gazze’de hastanede elektrik kesintisi: Siroz hastası 9 aylık bebeğin hayatı tehlikede!

İsrail Gazze Şeridi'nde siroz hastası 9 aylık Filistinli bebeğin hayatı, kaldığı hastanedeki elektrik kesintisi nedeniyle tehlike altında.

Gazze’de hastanede elektrik kesintisi: Siroz hastası 9 aylık bebeğin hayatı tehlikede!
Gazze’de hastanede elektrik kesintisi: Siroz hastası 9 aylık bebeğin hayatı tehlikede!
GİRİŞ 04.06.2024 00:48 GÜNCELLEME 04.06.2024 01:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı, bölgeyi büyük yıkıma uğratan ve soykırıma varan saldırılar, işgal ve abluka 241 gündür devam ediyor.

Bombardıman altında hayatta kalabilen Filistinliler ise enkaza dönen Gazze'deki hastanelerdeki imkansızlıklar nedeniyle en temel hakları olan sağlık hizmetlerinden yoksun.

İsrail'in katliamlar yaparak tüm sektörleri ve kurumları işlemez hale getirdiği Gazze Şeridi'nin Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi'nde de yakıt yetersizliği nedeniyle hastalar tedavi göremiyor.

Hastane yönetimi 27 Mayıs'ta yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, hastaneye yakıt girişine engel olduğu ve bir haftadan kısa bir süre zarfında bunun ikinci kez tekrarlandığını belirtmiş, yakıt sıkıntısı nedeniyle sağlık hizmetlerinin duracağı ve sağlık felaketi yaşanacağı uyarısı yapmıştı.

Sağlık hizmetlerini sürdürebilmek için günlük 4 bin ila 5 bin litre yakıta ihtiyaç duyulan hastanede saatler süren elektrik kesintisinin ardından, 15 bin litre yakıtın sağlanmasıyla yeniden hizmet verilmeye başlanmıştı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    getirsinler türkiyeye çok çabuk
    Cevapla
  • Fettah 3 ay önce Şikayet Et
    Dünya yaratıldģından beri , ALLAHIN DEDİĞİ OLUYOR. sonsuza kadar da, ALLAHIN DEDİĞİ OLACAK. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM, bizleri bu dünyaya İMTİHAN ETMEK İÇİN GÖNDERDİ. NE MUTLU ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA İMAN EDİP TEVBE EDİP TESLİM OLUP KURANI KERİME GÖRE YAŞAYIP İMTİHANI KAZANANLARA, ALLAHIN RIZASINI HOŞNUTLUĞUNU SEVGİSİNİ VE DOSTLUĞUNU KAZANANLARA . ALLAHA KAVUŞANLARA.
    Cevapla
  • cahil 3 ay önce Şikayet Et
    gazzede hayatı tehlikede olmayan kim var ki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP belediyelerinin okul temizliği provokasyonu! Karalama kampanyaları ellerinde patladı
İsrail açıkladı, Hizbullah doğruladı: Hasan Nasrallah ve Ali Karaki öldü