ABD, CNN Türk'e FETÖ saldırısını kınadı!

CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy’a canlı yayın sırasında FETÖ mensubu tarafından düzenlenen saldırıyla ilgili ABD'den kınama geldi.

GİRİŞ 04.06.2024 03:48 GÜNCELLEME 04.06.2024 04:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

CNN Türk ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, Pensilvanya'da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kaldığı çiftliğin önünde canlı yayın yaptığı sırada FETÖ mensuplarının saldırısına uğradı.

SUV tipi aracını önce Paksoy’un üzerine sürdüğü görülen saldırganın daha sonra araçtan inerek Paksoy’a fiziki müdahalede bulunduğu, saldırı nedeniyle cihazlar yere düşerken, canlı yayının da kesildiği görüldü.

ABD, CNN TÜRK'E FETÖ SALDIRISINI KINADI

CNN TÜRK'e bağlanan Yunus Paksoy, "ABD Dışişleri Bakanlığı bu konuyla ilgili açıklama yayınladı. 'CNN TÜRK muhabiri sayın Yunus Paksoy'a yönelik bariz saldırıyı kınıyoruz. Daha fazla bilgi için sizi Pensilvanya emniyet yetkililerine yönlendiriyoruz.' denildi. ABD Dışişleri Bakanlığı konuyu 24 saat araştırdı. Burada bütün bilgileri aldı Dışişleri Bakanlığı. Eyalet polisine resmi suç duyurusunda bulunduk. Bütün olayları inceledikten sonra ABD Dışişleri Bakanlığı buna bariz saldırı adını verdi ve kınıyoruz dedi. Kınama açıklaması az önce geldi. Doğrudan benim e-mail adresime gönderilen açıklama bu." ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CNN Türk ve Hürriyet'in ABD Temsilcisi Yunus Paksoy'un Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında yaptığı yayın sırasında saldırıya uğramasına ilişkin "kasten yaralama" ve "mala zarar verme" suçlarından soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, Başsavcılık, gazeteci Paksoy'un ABD'de FETÖ'ye ilişkin yayını sırasında örgüt mensupları tarafından düzenlenen saldırıyla ilgili "kasten yaralama" ve "mala zarar verme" suçlarından soruşturma açtı.

İlgilinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, saldırıyı gerçekleştiren şüpheli veya şüphelilere ilişkin araştırmanın devam ettiği öğrenildi.

 

KAYNAK: AA, CNN TÜRK
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Morelli 3 ay önce Şikayet Et
    Gulecegim yoktu turkiye abdnin piyonu olmus
    Cevapla
  • Karabulut 3 ay önce Şikayet Et
    ağzının ortasına bir yumruk atamamışmı ?
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    bunların kınaması yerin dibine batsın,dünyanın baş belası,himayesine aldığı mikroplar
    Cevapla
  • iso 3 ay önce Şikayet Et
    Kınıyoruz demelerine bile seviniyoruz hayret.
    Cevapla
  • Gurbet 3 ay önce Şikayet Et
    Ben de buna inandım Emir'i veren ABD kınayan yine ABD iki yüzlü katiller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz