Avustralya ordusu yabancı asker alacak!

Avustralya, asker sayısını artırmak amacıyla yabancı uyruklu kişilerin de orduya alınacağını bildirdi.

Avustralya ordusu yabancı asker alacak!
Avustralya ordusu yabancı asker alacak!
GİRİŞ 04.06.2024 21:33 GÜNCELLEME 04.06.2024 21:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avustralya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Richard Donald Marles, Avustralya Silahlı Kuvvetlerindeki 4 bin 400 kişilik açığın kapatılması için adım atıldığını belirtti.

Ülkenin dünyayla ticaret yapması nedeniyle "yabancı orduların baskısına açık" olduğunu ifade eden Marles, yabancı uyruklu kişilerin de orduya katılmasına izin verileceğini açıkladı.

Tam zamanlı personel sayısının 63 bin 600'e çıkarılmasının hedeflendiğini aktaran Marles, hükümetin bu sayıyı 2040'a kadar 80 bine yükseltmeyi planladığını duyurdu.

Marles, orduya alımın "Beş Göz (Five Eyes)" olarak bilinen ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda'nın oluşturduğu istihbarat ittifakı ve Avustralya'da oturma izni olan kişilerle sınırlandırıldığını kaydetti.

Avustralya'da ikamet eden Yeni Zelandalılar, temmuzdan; ABD, İngiltere ve Kanadalılar da Ocak 2025'ten itibaren orduya katılabilecek.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Kul insan 3 ay önce Şikayet Et
    İngliz Vali neyin peşinde dikkatli olalım. İnglizler'in Anglosaksonlar'ın sonu çok feci olacak inşaAllah. Bunların yüzünden Osmanlı Türk Devleti yıkıldı Bunların yüzünden Yahudiler dünyanın başına bela oldular. Kendileri ise sus pus sinsi sinsi 14 ülkeyi sömürüyor haraca bağlamış vaziyette. Sömürdükleri ülkelerin halkları uyutuluyor uyanınca görürler günlerini.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depreme hazırlık bir beka meselesidir