İsrail Genelkurmay Başkanı: Lübnan'a saldırıya hazırız

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan gerilime işaret ederek, "Bir karar verilmesi gereken noktaya yaklaşıyoruz, İsrail ordusu saldırıya geçmeye hazır." dedi.

GİRİŞ 04.06.2024 21:43 GÜNCELLEME 05.06.2024 13:14
Bu Habere 170 Yorum Yapılmış

İsrail ordusu, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin Lübnan sınırına yakın bir bölgeyi ziyaret ettiğini açıkladı.

Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana yaşanan gerilime işaret eden Halevi, Hizbullah'ın "ağır bedel ödediğini" savundu.

Halevi, Hizbullah'ın son günlerde saldırılarını artırdığına işaret ederek, "Bir karar verilmesi gereken noktaya yaklaşıyoruz, İsrail ordusu saldırıya geçmeye hazır." ifadesini kullandı.

İsrail Savaş Kabinesi'nde Lübnan toplantısı: Artık eylem zamanı!İsrail Savaş Kabinesi'nde Lübnan toplantısı: Artık eylem zamanı!

İSRAİL SAVAŞ KABİNESİ TOPLANACAK

İsrail Savaş Kabinesi'nin, Hizbullah'ın güney Lübnan'dan attığı roketler sonucu son iki günde çıkan yangınların ardından kuzey cephesindeki gelişmeleri görüşmek üzere toplanacağı bildirilmişti.

İsrail alev alev yanıyor! Yangın yerleşim birimlerine ulaştıİsrail alev alev yanıyor! Yangın yerleşim birimlerine ulaştı

İsrail'de yangınlar kontrol altına alındıİsrail'de yangınlar kontrol altına alındı

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor.

Bu çatışmalarda 325 Hizbullah mensubu, 65 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 15 İslami Cihad mensubu ile 14 İsrail askeri ve 10 İsrailli sivilin öldüğü bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 170
  • mursal 3 ay önce Şikayet Et
    Lübnan da silah yokmu asker yokmu acaba bu ne cesaret
    Cevapla
  • Kul insan 3 ay önce Şikayet Et
    Hatay'ada geleceksiniz bekliyoruz. Defalarca devletimizi hükümetimizi milletimizi uyardım yine uyarıyorum. Yahudiler para ticaret çıkar ile dünyayı bağladı. Şimdi bu bağı koparalım. Savaş başladı milletçe savaş düzenini alalım derim yoksa zayiat çok olur. Bu imansızlar kimseye acımazlar. Aralıksız savaş cihad zamanı geldi. İstanbul Antalya Ankara İzmir'de düşman istilası var, cidden.
    Cevapla
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Zalimler bir olmuş mazlumu aç susuz soykırım yaparak yok ediyor ey dünya bunun bedelini öderiz bunu unutmayın ilahi adalet var.
    Cevapla
  • Galip 3 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar kıyamet günü yaklaşıyor herkes paçasını kurtarmaya baksın tek çare ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA İMAN EDİP TEVBE EDİP TESLİM OLUP KURANI KERİME GÖRE YAŞAMAK KALIYOR ALLAH HİDAYET VERSİN ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ VE KUVVET SAHİBİDİR ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAK.
    Cevapla
  • bulent 3 ay önce Şikayet Et
    abd olmasa israil nefes bile almaz israil abd nin maşası ortadoğuyu abd sonunda tamemen işgal edecek görünüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...
Esnek çalışma geliyor: Sosyal güvenlik sistemi masada! Kıdem tazminatı tartışması sürecek