Slovenya, Filistin'i devlet olarak tanıdı!

Slovenya Parlamentosu, Filistin Devleti'nin tanınmasını onayladı. Slovenya, son bir haftada İspanya, Norveç ve İrlanda'nın ardından Filistin'i tanıyan dördüncü Avrupa ülkesi oldu. Dünya'da Filistin'i tanıyan ülke sayısı ise 147'ye yükseldi.

GİRİŞ 04.06.2024 23:13 GÜNCELLEME 05.06.2024 02:39
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

İspanya, İrlanda ve Norveç'in ardından Slovenya da Filistin'i devlet olarak tanıdı. 90 sandalyeli Slovenya Parlamentosu'nda yapılan oylamada, 52 lehte oy kullanıldı. Böylelikle Filistin devlet olarak tanınmış olundu.

Slovenya hükümetinin sosyal medya platformu X hesabından yapılan paylaşımda, muhalefetteki Slovenya Demokrat Partisinin (SDS), meclise dün verdiği referandum önergesini, bu akşamki meclis oturumu öncesi geri çektiği ifade edildi.

"BATI ŞERİA VE GAZZE'DEKİ FİLİSTİN HALKINA UMUT GÖNDERİYOR"

Paylaşımda, SDS milletvekillerinin terk ettiği oturuma katılan 90 sandalyeli meclisteki milletvekillerinin 52'sinin, Filistin devletinin tanınması yönünde oy kullandığı belirtildi.

Slovenya Başbakanı Robert Golob da sosyal medya hesabındaki paylaşımda, "Filistin'in bugün egemen ve bağımsız bir devlet olarak tanınması, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistin halkına umut gönderiyor." ifadesini kullandı.

SLOVENYA'YLA BİRLİKTE FİLİSTİN'İ TANIYAN ÜLKE SAYISI 147'YE YÜKSELMİŞ OLDU

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Kanada, Avustralya, Hollanda, İtalya, Portekiz, Finlandiya, Danimarka, İsviçre, Belçika, Yunanistan, Japonya, Güney Kore, Myanmar, Eritre, Tayvan, Yeni Zelanda, Panama, Kamerun gibi ülkelerin de aralarında olduğu 40'tan fazla ülke Filistin'i devlet olarak tanımıyor.

SLOVENYA'DA DEVLET OLARAK TANINAN FİLİSTİN'İN BAYRAĞI MECLİSTE GÖNDERE ÇEKİLDİ

Slovenya hükümetinin devlet olarak tanımasının ardından, Filistin bayrağı, meclis bahçesinde göndere çekildi.

Slovenya meclisinin Filistin'i devlet olarak tanıma kararının ardından Filistin'in bayrağı başkent Lübliyana'daki meclis bahçesinde bulunan alandaki bayrakların yanında, alkışlar eşliğinde göndere çekildi.

"KALICI BARIŞ İÇİN İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME KATKIDA BULUNARAK TARİHİN DOĞRU TARAFINDA YER ALMAKTAYIZ"

Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, tarihi bir gün yaşadıklarını, Filistin'i devlet olarak resmen tanıyan 147'nci ülke olduklarını söyledi.

Fajon, Filistin'i tanımanın barış ve adalete bağlılıklarının bir ifadesi olduğunu belirterek, "Kalıcı barış için iki devletli çözüme katkıda bulunarak tarihin doğru tarafında yer almaktayız." diye konuştu.

İSPANYA, NORVEÇ VE İRLANDA FİLİSTİN DEVLETİNİ RESMEN TANIDI

İspanya'da sol koalisyon hükümeti, Bakanlar Kurulu toplantısında Filistin devletinin resmi olarak tanınması kararını onayladı. Norveç ve İrlanda da Filistin devletini resmen tanıdıklarını duyurdu.

3 ülke Filistin'i tanıma kararı aldı! İsrail bakın ne yaptı!3 ülke Filistin'i tanıma kararı aldı! İsrail bakın ne yaptı!

"FİLİSTİN'İN TANINMASI TARİHİ BİR KARAR"

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de Filistin devletinin tanınmasına ilişkin bu sabah yaptığı açıklamada, İspanya'nın, "Ukrayna'da olduğu gibi Filistin'de de uluslararası insan haklarına saygı ve uluslararası hukuka uygunluğu" savunduğunu belirtmişti.

Norveç Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, ülkesinin Filistin devletini resmen tanıdığı bu "özel günü" Norveç-Filistin ilişkileri açısından bir dönüm noktası olarak niteledi.

İrlanda meclisinde Filistin bayrağı dalgalanıyorİrlanda meclisinde Filistin bayrağı dalgalanıyor

"FİLİSTİN'İN TANINMASI BİR SÜRECİN SONU DEĞİL, BAŞLANGICIDIR"

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin, ülkesinin Filistin devletini resmen tanıdığını duyurarak, "Filistin'in tanınması bir sürecin sonu değil, başlangıcıdır. Barış arayışına ve Filistin devletinin inşasına destek vermeye derinden bağlıyız." ifadesini kullandı.

Dünyada sayı artıyor! Bir ülke daha Filistin'i tanıma kararı aldıDünyada sayı artıyor! Bir ülke daha Filistin'i tanıma kararı aldı

 

KAYNAK: HABER7, AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • Kamil 3 hafta önce Şikayet Et
    Gazze'yi kapsayan şekilde Filistin'i tanıyan ülke vatandaşlarına Turizm Vize Serbestisi verelim , Restoranlar , Marketler , Tür tekneleri , Oteller herşey dahil indirim yapsınlar .
    Cevapla
  • Kamil 3 hafta önce Şikayet Et
    Bizdensin , İkram bedava .
    Cevapla
  • Şaban 3 hafta önce Şikayet Et
    Arkadaşlar kıyamet günü yaklaşıyor herkes paçasını kurtarmaya baksın tek çare ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA İMAN EDİP TEVBE EDİP TESLİM OLUP KURANI KERİME GÖRE YAŞAMAK KALIYOR ALLAH HİDAYET VERSİN ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ VE KUVVET SAHİBİDİR ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAK.
    Cevapla
  • İstanbul-18 3 hafta önce Şikayet Et
    Filistin ölerek kazanıyor, israil öldürerek kaybediyor.
    Cevapla
  • İsrafil 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunu anlamak gerçekten çok güç, çünkü israil yok iken Filistin vardı. Tanınma derdi israilde olmalı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler, Avusturya taraftarını çıldırttı!
Türk bayrağına zarar veren provokatörler siyah torbada görüntülendi