Hamas'tan ateşkes açıklaması: Bu şartlar olmazsa anlaşmayacağız

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını tamamen durdurmadan ve bölgeden çekilmeden Tel Aviv ile herhangi bir anlaşma yapılmayacağını belirtti.

GİRİŞ 05.06.2024 03:24 GÜNCELLEME 05.06.2024 09:46
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında Hamdan, ABD Başkanı Joe Biden'ın duyurduğu 3 aşamadan oluşan ateşkes önerisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

HAMAS, İSRAİL'E ŞARTINI SUNDU

Hamas'ın arabulucu taraflara, "İsrail'in kalıcı ateşkes ve Gazze'den çekilme konusunda net bir cevap vermesi" şartını ilettiğini aktaran Hamdan, şu ifadeleri kullandı:

"Savaşın kalıcı olarak durdurulması ve Gazze'den çekilmesine yönelik net bir tutumu olmadığı takdirde, İsrail ile herhangi bir anlaşma yapılmayacaktır."

Netanyahu'ya rest: Ateşkesi kabul edersen kabineyi dağıtırızNetanyahu'ya rest: Ateşkesi kabul edersen kabineyi dağıtırız

"İSRAİL HAPİSHANELERİNDEKİ FİLİSTİNLİLER SERBEST BIRAKILMALI"

Uluslararası topluma, İsrail'e, 7 Ekim'den bu yana gözaltına aldığı ve alıkoyduğu Filistinlileri serbest bırakması yönünde baskı yapma çağrısında bulunan Hamdan, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinlilere yönelik insan hakkı ihlallerindeki artışa dikkati çekti.

Hamdan, Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılması konusundaki şartlarının ise İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılması olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Biden, 31 Mayıs'ta Beyaz Saray'daki konuşmasında, İsrail'in, 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu belirtmişti.

Aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise Netanyahu'yu, ABD Başkanı Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifini kabul etmesi durumunda hükümeti devirmekle tehdit etmişti.

Hamas'ın ateşkes yanıtına Netanyahu'dan cevapHamas'ın ateşkes yanıtına Netanyahu'dan cevap

Biden'ın açıkladığı ateşkes önerisi, Hamas'ın 4 ay önceki teklifiyle neredeyse aynıBiden'ın açıkladığı ateşkes önerisi, Hamas'ın 4 ay önceki teklifiyle neredeyse aynı

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Derya 3 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar kıyamet günü yaklaşıyor herkes paçasını kurtarmaya baksın tek çare ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA İMAN EDİP TEVBE EDİP TESLİM OLUP KURANI KERİME GÖRE YAŞAMAK KALIYOR ALLAH HİDAYET VERSİN ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ VE KUVVET SAHİBİDİR ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAK.
    Cevapla
  • Hakkı 3 ay önce Şikayet Et
    netanyahu ya SUİKAST YAPMALI netanyahu ya SUİKAST YAPMALI netanyahu ya SUİKAST YAPMALI netanyahu ya SUİKAST YAPMALI netanyahu ya SUİKAST YAPMALI
    Cevapla
  • Temel 3 ay önce Şikayet Et
    Kahrolsun netanyahu Kahrolsun biden Kahrolsun kötülük
    Cevapla
  • Hüseyin- 3 ay önce Şikayet Et
    Ne ateskesi ? yapacaklarini yaptilar .Oralari yakin-yikin , devam.
    Cevapla
  • BAŞKOMSER ZEKİ 3 ay önce Şikayet Et
    Rabbim sizi ZAFERLE taçlandırsın. Amiiiiiinnnnn.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Scooter sürücüsünü kural ihlalleri kazaya neden oldu! Korkunç anlar böyle görüntülendi
Türkiye'nin en zengin isimleri güncellendi! İşte o isimler...