Netanyahu'dan Lübnan tehdidi: Kuzeyde güçlü bir eyleme hazırız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah ile yaşanan gerilim devam ederken ülkesinin kuzeyde "son derece güçlü bir eyleme hazır olduğunu" söyledi.

Netanyahu'dan Lübnan tehdidi: Kuzeyde güçlü bir eyleme hazırız
Netanyahu'dan Lübnan tehdidi: Kuzeyde güçlü bir eyleme hazırız
GİRİŞ 05.06.2024 13:13 GÜNCELLEME 05.06.2024 13:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan sınırında yer alan İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celile'nin Kiryat Shmona bölgesini ziyaret etti.

Burada incelemelerde bulunan Netanyahu, "Kuzeyde (Lübnan sınırında) son derece güçlü bir eyleme hazırız." ifadesini kullandı.

İsrail bir ülkeyi daha işgal edebilir! Ordu'dan 'saldırıya hazırız' açıklamasıİsrail Genelkurmay Başkanı: Lübnan'a saldırıya hazırız

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de dün ülkenin kuzeyini ziyaret etmiş ve Hizbullah ile yaşanan gerilime dikkati çekerek, "Bir karar verilmesi gereken noktaya yaklaşıyoruz, İsrail ordusu saldırıya geçmeye hazır." demişti.

İsrail Savaş Kabinesi'nde Lübnan toplantısı: Artık eylem zamanı!İsrail Savaş Kabinesi'nde Lübnan toplantısı: Artık eylem zamanı!

İSRAİL SAVAŞ KABİNESİ TOPLANACAK

İsrail Savaş Kabinesi'nin, Hizbullah'ın güney Lübnan'dan attığı roketler sonucu son iki günde çıkan yangınların ardından kuzey cephesindeki gelişmeleri görüşmek üzere toplanacağı bildirilmişti.

İsrail alev alev yanıyor! Yangın yerleşim birimlerine ulaştıİsrail alev alev yanıyor! Yangın yerleşim birimlerine ulaştı

İsrail'de yangınlar kontrol altına alındıİsrail'de yangınlar kontrol altına alındı

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor.

Bu çatışmalarda 325 Hizbullah mensubu, 65 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 15 İslami Cihad mensubu ile 14 İsrail askeri ve 10 İsrailli sivilin öldüğü bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    köpek
    Cevapla
  • Das 3 ay önce Şikayet Et
    Golantepelerini gazze rafah isgal etti doymadi asla doymazda gözünü lübnana dikti orayida isgal edecek yabani bati savaşı destekleyecek petrol ülkeleri avrupaya petrol yaptirimi uygulamali sivil katliam önlenmeli silahsiz savunmasiz müslüman ölmeye mahkum peygamberin kilicla gezerdi sen ne biçim müslümansiz kendine gel
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: İftira ve yalan dolu!
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...