Mısır ile İran arasında kritik görüşme

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ile ikili ilişkilerin yanı sıra İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ni ele aldı.

Mısır ile İran arasında kritik görüşme
Mısır ile İran arasında kritik görüşme
GİRİŞ 05.06.2024 22:20 GÜNCELLEME 05.06.2024 22:20

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd yaptığı yazılı açıklamada, Şukri ile Bakıri'nin telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

İkilinin İran ile Mısır ilişkilerini ele aldığını aktaran Ebu Zeyd, bu kapsamda ikili ilişkileri geliştirme ve çözüm bekleyen konuların tümünü çözüme kavuşturmanın öneminde mutabık kalındığını ifade etti.

Ebu Zeyd, İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nin de görüşmede masaya yatırıldığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bakan Şukri, esir takasını içeren bir ateşkes ve Gazze'deki Filistinlilere insani yardım ulaştırılmasını sağlayacak Mısır ve Katar'ın arabuluculuğundaki çabalarla ilgili bilgi verdi."

 

KAYNAK: AA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Altın tarihi rekorunu yeniledi; yükseliş devam eder mi?
Flash TV ve Pozitifbank'a el konuldu! Son dakika operasyonu