ABD: Türkiye F-16 satış kabul mektubunu imzaladı!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Türkiye'nin F-16 satış kabul mektubunu imzaladığını duyurdu. Miller, satışın Türkiye, ABD ve NATO ittifakının güvenlik çıkarlarını destekleyeceğini belirtti.

GİRİŞ 10.06.2024 22:07 GÜNCELLEME 05.09.2024 03:06
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Türkiye'nin ABD'den tedarik edeceği 40 adet F-16 Blok 70 savaş uçağı ve 79 adet modernizasyon kitine ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

'TÜRKİYE SATIŞ KABUL MEKTUBUNU İMZALADI'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Türkiye'nin, F-16 savaş uçaklarının satın alımı için teklif ve kabul mektubunu imzaladığını açıkladı.

Bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Miller, "Türkiye, F-16'ları satın almak için teklif ve kabul mektubunu imzaladı" dedi.

'SATIŞ ABD, TÜRKİYE VE NATO İTTİFAKININ GÜVENİLİK ÇIKARLARINI DESTEKEYECEK'

Milller, söz konusu satışın, NATO'nun birlikte çalışabilirliğine bir yatırım olduğunu kaydetti. Miller bu yatırımında NATO'yu, ABD, Türkiye ve NATO ittifakının güvenlik çıkarlarını destekleyeceğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

ABD Büyükelçisi Jeffry Flake, yeni F-16'ların Türkiye'ye satışında ileriye doğru büyük bir adım atıldığını açıklamıştı.

Çeviren ve düzenleyen: HABER7

KAYNAK: HABER7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 153
  • Sdo 2 ay önce Şikayet Et
    Ya çok saçma f16 almak f35 te gördük paramızla iç ettiler ki suriyede niyetleri belli nafil dost olacağız abd ile Avrupa ilede aynı aldığın uçağı oralarda kullanma dicekler vallahi 26 milyar dolara kendi ucaklarimizi yapmalıyız orda zaman kaybetmeyelim
    Cevapla
  • Oğuz 3 ay önce Şikayet Et
    O F16 hiç gelmez hepsi oyun.
    Cevapla
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Biz itraile karismayalim diye oyalama taktiği yoksa bunlar bize günahını vermezler.Çunku ABD karşılıksız para basma hakkına sahiptir.ve ve ve bunların hiç bir insan ırkına ihtiyacı yok.her türlü silah ve mühimmat var ellerinde...
    Cevapla
  • İhtiyar Delikanlı 3 ay önce Şikayet Et
    Oyalama taktikleri bunlarda bizans oyunları bitmez.
    Cevapla
  • Das 3 ay önce Şikayet Et
    F 16 eskimiş f 35 ler nerde Türkiye yüz tane su 57 su 35 almali abd güven olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi Akdeniz’de dengeleri mi değiştiriyor?