En sıcak hac mevsimi

Suudi Arabistan, hacı adaylarının bu ay Hac ziyareti sırasında Mekke'de ortalama 44°C (veya 111 Fahrenheit) yüksek sıcaklık bekleyebileceklerini söyledi.

En sıcak hac mevsimi
En sıcak hac mevsimi
GİRİŞ 07.06.2024 16:05 GÜNCELLEME 07.06.2024 16:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulusal Meteoroloji Merkezi şefi Ayman Ghulam 4 Haziran'da düzenlediği basın toplantısında, "Bu yıl Hac için beklenen iklim, Mekke ve Medine'de ortalama sıcaklıklarda normalin bir buçuk ila iki derece üzerinde bir artışa tanık olacak" dedi.

SICAK STRESİ

Suudi Arabistan'ın resmi rakamlarına göre, geçen yıl 1,8 milyondan fazla Müslüman Hacca katılmış ve bu esnada sıcaklık 48°C'ye (veya 118 Fahrenheit dereceye) kadar yükseldiği için 2.000'den fazla kişi sıcak stresi yaşamıştır.

GERÇEK RAKAM DAHA DA FAZLAYDI

Ancak, sıcak çarpması, bitkinlik, kramplar ve kızarıklıklar dahil olmak üzere sıcak stresi vakalarının gerçek sayısı, birçok hasta hastanelere veya kliniklere başvurmadığı için muhtemelen çok daha yüksekti.

'SON RESMİ YAZ HACCI'

Bu yılki Haccın Suudi Arabistan'daki son resmi yaz Haccı olması beklenmektedir zira yıllık Hac ziyareti 354 gün süren Hicri ay takvimine göre her yıl neredeyse iki hafta erken başlamaktadır.
 

KAYNAK: HABER7
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İki hafta değil, her yıl 10 gün önce başlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap