Sudan'daki bombardımanda ürküten bilanço açıklandı

Sudan'da Hızlı Destek Kuvvetlerinin, başkent Hartum'un Umdurman bölgesindeki topçu bombardımanında 40 kişi hayatını kaybetti.

Sudan'daki bombardımanda ürküten bilanço açıklandı
Sudan'daki bombardımanda ürküten bilanço açıklandı
GİRİŞ 07.06.2024 21:29 GÜNCELLEME 07.06.2024 21:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sudan'da Kereri Direniş Komitelerinden yapılan açıklamada, Umdurman'daki bazı yerleşim bölgelerinin Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) tarafından şiddetli topçu bombardımanına maruz kaldığı belirtildi.

BOMBARDIMANDA ÖLENLERİN SAYISI 40'A YÜKSELDİ

Bombardımanda ölenlerin sayısının 40'a yükseldiği, 50'den fazla kişinin yaralandığı bilgisi verilen açıklamada, ölü ve yaralıların sayısının artabileceği kaydedildi.

HDK saldırılarında 100'dan fazla kişi hayatını kaybetmişti
Medeni Direniş Komiteleri, 5 Haziran'da ülkenin orta kesimlerindeki Cezira eyaletinin Ved en-Nora köyünde HDK'nin saldırıları sonucunda 100'dan fazla kişinin yaşamını yitirdiğini bildirmişti.

Sudan Egemenlik Konseyi, HDK'yi köyde çok sayıda masum insanı öldürerek katliam yapmakla suçlarken, HDK de ordu, istihbarat ve gönüllü askerlerin bulunduğu 3 kampa saldırdıklarını duyurmuştu.

2 GÜNDE 220 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Sudan Dışişleri Bakanlığı, Hızlı Destek Kuvvetlerinin (HDK), Cezira eyaletinin Vad El-Nura köyüne yaptığı saldırılarda ölü sayısının 180'e yükseldiğini belirtmişti.

BM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Sudan Özel Temsilci Yardımcısı ve Sudan İnsani Yardım Koordinatörü Clementine Nkweta-Salami, Cezira eyaletinin Ved en-Nora köyünde şiddetli saldırılar ve çok sayıda can kaybı yaşandığına dair haberler karşısında şoke olduklarını dile getirdi.

BM'nin 5 Haziran'da yaşanan olayların tüm ayrıntılarına sahip olmasa da sivillerin yaşadığı bölgelerde yoğun silah kullanıldığına dair güvenilir raporlara sahip olduklarını belirten Salami, şunları kaydetti:

"Ved en-Nora'da olup bitenlerin kapsamlı bir şekilde soruşturulması ve bu suçların sorumlularının hesap vermesi çağrısında bulunuyoruz. HDK, üyelerinin bu bölgedeki kara operasyonlarına katıldığını doğruladı."

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • SARÌYER,LÌ 34,5 3 hafta önce Şikayet Et
    Amerika'nın oyunudur Bu da
    Cevapla
  • ysd 3 hafta önce Şikayet Et
    Sihaları gönderin
    Cevapla
  • Mahmut 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu örgütleri meydana getirip destekleyenlerin evine kanina ve kemiklerine ateş düşsün evleri barkları yıkılsın. Bune ya bir ısıti çıkarıp yüzbinlerce müslüman kani döktüler. Aslında asya ve afrikadaki devletler de buna benzer örgütleri kurdurarak abd nin ve avrupanın üstüne salıp dökülen müslüman kanın öcünü almaları lazım. Ama bu köklü ve temiz ülkeler buna tenezzül etmezler
    Cevapla
  • Kadir 3 hafta önce Şikayet Et
    Allahın gazabı zalimlerin, merhametsizlerin, iki ayaklı şeytanların üzerine olsun, hiç eksilmesin. Hunharca öldürülen mazlum kardeşlerimize ise rahmet olsun, cennetin en güzel köşeleri mekanları olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail son dakika duyurdu! Hamas ateşkes teklifi yanıtını verdi
Memur ve emekli zammı ne zaman hesaba yatacak? İşte tarihler...