Birleşmiş Milletler duyurdu! Husiler 11 BM çalışanını alıkoydu

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Yemen'deki İran destekli Husilerin aralarında 11 BM çalışanının da olduğu bir grup yardım görevlisini alıkoyduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler duyurdu! Husiler 11 BM çalışanını alıkoydu
Birleşmiş Milletler duyurdu! Husiler 11 BM çalışanını alıkoydu
GİRİŞ 07.06.2024 23:21 GÜNCELLEME 08.06.2024 12:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yemen'deki İran destekli Husiler bölgedeki eylemlerine devam ediyor. BM Sözcüsü Stephane Dujarric bugün yaptığı açıklamada, Husilerin aralarında 11 BM çalışanının da olduğu bir grup yardım görevlisini alıkoyduğunu söyledi.

'SERBEST BIRAKILAMALARINI SAĞLAMAK İÇİN MEVCUT YÜM YOLLARI TAKİP EDİYORUZ'

Dujarric, “Hepsinin mümkün olan en kısa zamanda güvenli ve şartsız bir şekilde serbest bırakılmasını sağlamak için mevcut tüm yolları takip ediyoruz” dedi.

Yemen Mayyun İnsan Hakları Örgütü tarafından yapılan açıklamada, ülkenin 4 bölgesinde en az 18 Yemenli yardım personelinin kaçırıldığı belirtildi. Açıklamada, kaçırma olaylarının başkent Sana olmak üzere Hodeida, Amran ve Saada kentlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği aktarıldı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü ise, Husilerin görevlileri çalıştıkları işlere göre alıkoyduğunu ve birçoğunun nerede olduğunun bilinmediğini aktardı. İzleme Örgütü'nün açıklamasında, kaçırılanlar arasında Yemen'de görevli bir kadının kocası ile 9 aylık ve 3 yaşındaki çocuklarının da bulunduğu kaydedildi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • 44 MALATYA 2 ay önce Şikayet Et
    Husiler Allahın sevgili kullarıdır. Sünni ülkelerin hiç birinin yapamadığını yaptılar, Kızıldenizi İsrail ve ABD ye kapattılar , Allah onlardan razı olsun. İran kimseye tasma takmadı, sadece izzet ve onur verdi. Tasma İsrail ve ABD yi dost olarak tanıyıp bu ikisi ile barışmak isteyenlerin boynunda.
    Cevapla
  • Zeynelabidin 2 ay önce Şikayet Et
    Dünyada oluşan Gazze gündemini değiştirmek için yapılan gündem değiştirme hareketleri, sinsi çalışmalar. Yahudinin-İsrailin işine yarayan hareketler bunlar. Takiyyeci İran'ın tasmalısı Husilerin, İsrailin değirmenine su taşıma faaliyetleri, başka birşey değil.
    Cevapla
  • Hakan 2 ay önce Şikayet Et
    iyi yapmislar BM denen hainlerin hespi yahudi kökenli kefereler
    Cevapla
  • Bayrak 3 ay önce Şikayet Et
    ya israilin yaptığına ne demeli
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    BM nin adamları çok önemli bayım bence hiçde önemi yoktur. çünki sizler 2 yüzlüsün BM niçin bir kişisini öldüren İsrail'e sesiniz çıkmazken hususilere ne yapabiliriz diye düşünüyorsunuz neden aynı kafanızdaki düşün öldürülen Filistinlilerin düşünemiyorsunuzki sormak gerek BM denilen lüzumsuz kuruma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz