Katliam sonrası Netanyahu ve ABD'den son dakika esir açıklaması: Memnuniyet duyduk...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki 4 İsrailli esirin kurtarılmasından sonra yaptığı açıklamada, "Görevi tamamlayıp, kaçırılan tüm İsraillileri canlı ya da ölü evlerine geri getirene kadar durmayacağız." dedi

GİRİŞ 08.06.2024 19:30 GÜNCELLEME 08.06.2024 20:33
Bu Habere 170 Yorum Yapılmış

İsrail'in Maariv gazetesinin haberine göre, Başbakan Netanyahu, yaptığı açıklamada, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet'in Başkanı Ronen Bar ve Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki operasyonu yöneten ekibe teşekkürlerini iletti.

'ÖLÜ VEYA DİRİ EVLERİNE GERİ GETİRENE KADAR DURMAYACAĞIZ'

Netanyahu, "Gelecekte de bunu yapmaya kararlıyız. Görevi tamamlayıp, kaçırılan tüm insanları (Gazze'deki İsrailli esirleri) canlı ya da ölü evlerine geri getirene kadar durmayacağız." ifadelerini kullandı.

Katliam sonrası Netanyahu ve ABD'den son dakika esir açıklaması: Memnuniyet duyduk...

ABD: OPERASYONDAN MEMNUNİYET DUYDUK'

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde 4 İsrailli esiri kurtarma "operasyonu"na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, esirlerin kurtarılmasından duydukları memnuniyeti aktardı.

Sullivan, en az 210 Filistinli sivilin öldürüldüğü bildirilen saldırılarda 4 İsrailli esirin Hamas'ın elinden "başarılı bir operasyon"la kurtarıldığını, söz konusu kişilerin Gazze'den çıkarıldığını ve İsrail güçlerini "tebrik ettiklerini" dile getirdi.

Katliam sonrası Netanyahu ve ABD'den son dakika esir açıklaması: Memnuniyet duyduk...

ABD'nin, Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerin kurtarılmasına "çeşitli yollarla" katkı verdiğini kaydeden Sullivan, "ABD, halen Hamas tarafından tutulan esirlerin serbest kalabilmesine yönelik tüm çabaları destekliyor; bu çabalar halen devam eden ateşkes müzakerelerini ve diğer araçları kapsıyor." ifadesini kullandı.

BİDEN VE MACRON'DAN KATLİAMA DESTEK

Biden ve Macron ise Elysee Sarayı'ndaki görüşmelerinin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında İsrail'e destek verdi.

İki lider, İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki farklı noktalara düzenlediği ve 210 Filistinlinin öldürüldüğü saldırılarda 4 İsrailli esiri kurtarmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Macron ve Biden, 4 İsrailli esirin kurtarılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Gazze'deki duruma ilişkin konuşan Macron, "9 ay çatışmanın ardından, Refah'taki durum ve aynı şekilde insani kayıp sayısı kabul edilemez." dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik insani yardımların geçişi için "tüm noktaları açmamasını" eleştiren Macron, daha fazla insani yardımın bölgeye ulaştırılması için acil ateşkes çağrısı yaptı.

Gazze'deki esirlerin derhal serbest bırakılmasını isteyen Macron, "İsrail ordusu tarafından 4 İsrailli rehinenin kurtarılmasını memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

İSRAİL KATLİAM OPERSAYONUNDA EN AZ 210 FİLİSTİNLİYİ ŞEHİT ETMİŞTİ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı ve çeşitli bölgelere eş zamanlı şekilde kara, hava ve denizden yoğun şekilde düzenlediği saldırılarda 210 kişinin öldüğü, en az 400 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Katliam sonrası Netanyahu ve ABD'den son dakika esir açıklaması: Memnuniyet duyduk...

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki çeşitli noktalara saldırılar düzenlendiği belirtilerek, iki farklı bölgede toplam 4 İsrailli esirin canlı olarak kurtarıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edilmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 170
  • cemal 3 hafta önce Şikayet Et
    netenyahu isrtail abd kendi sonunuzu kendiniz hazırlıyorsunuz bu saldırılar sizin yok oluşunuzu hızlandıracak
    Cevapla
  • M.K. 3 hafta önce Şikayet Et
    Kâfir abdye diz çõktürmenin yolu d8 in bir islam natosu kurmasıdır. Bu alçakların merhamete gelmesinimi bekliyorsanız gafilsiniz yada hainsiniz. D8 ülkeleri ülkenizdeki ingiliz abd elçiliklerini kapatın. Kovun katillari ülkenizden. Gücünüzü gösterin.
    Cevapla
  • Baba 3 hafta önce Şikayet Et
    Amerika Haması oyna getiriyor, Hamas konuştukça esirlerin yerleri tespit ediliyor. Islam hukukunda, savaş esirlerine kötü muamele yapmak veya onları öldürmek büyük bir suç olarak kabul edilir. Savaş esirlerine karşı zulüm ve şiddetin önlenmesi için katı kurallar belirlenmiştir.
    Cevapla
  • Miliyetçi 3 hafta önce Şikayet Et
    Şeytan ABD ve yavrusu İsrail yeni emeller peşindeler. Katil ABD ve israil
    Cevapla
  • Antepli hasan 3 hafta önce Şikayet Et
    Ülkesine vatanına hainlik yapmayan insanlar olsa Türkiye dünyaya meydan okur ve zaferle döner ama dışı cami içi kilise çoğu insanların
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milyarlarca dolarlık yatırım! Türkiye ile ABD görüşüyor
Irkçılar Kur'anı kursuna saldırdı!