Filistin'den son dakika ABD açıklaması! Tüm dünyaya ilk kez bu çağrıyı yaptılar...

Filistin yönetimi İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği katliamlardan ABD'yi sorumlu tuttu ve savaşın derhal son bulması için uluslararası topluma "acil müdahale" çağrısında bulundu.

GİRİŞ 08.06.2024 18:37 GÜNCELLEME 09.06.2024 12:09
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Bakanı Nebil Ebu Rudeyne, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin ortasındaki Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırının akabinde bir açıklama yaptı.

Filistin'den son dakika ABD açıklaması! Tüm dünyaya ilk kez bu çağrıyı yaptılar...

'KATLİAMLARDAN TÜMÜYLE ABD'Yİ SORUMLU TUTUYORUZ'

Açıklamasında Ebu Rudeyne, "İsrail tarafından işlenen katliamlardan tümüyle ABD'yi sorumlu tutuyoruz ve ABD'yi her şeyi yıkacak ve kimseye barış ve güvenlik getirmeyecek tehlikeli bir aşamaya evrilen bu savaşı durdurmaya çağırıyoruz." ifadesini kullandı.

TÜM DÜNYAYA MÜDAHALE EDİN ÇAĞRISI

Nusayrat Mülteci Kampı'nda onlarca kişinin ölmesine neden olan saldırı dahil olmak üzere Filistin halkına karşı her gün işlenen kanlı katliamlar serisinin, soykırımın devam ettiğini gösterdiğini vurgulayan Ebu Rudeyne, BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası topluma "bu kanlı katliamları durdurmak için derhal müdahale etme ve İsrail'i uluslararası kararları hiçe sayan bu eylemlerine bir an evvel son vermeye zorlama" çağrısı yaptı.

Filistin'den son dakika ABD açıklaması! Tüm dünyaya ilk kez bu çağrıyı yaptılar...

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki çeşitli noktalara saldırılar düzenlediğini ve iki farklı bölgede toplam 4 İsrailli esirin canlı olarak kurtarıldığını duyurmuştu.

Gazze'deki Hükümetin Medya Ofisi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 210 kişinin öldüğünü, en az 400 kişinin yaralandığını bildirmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 127
  • Das 3 hafta önce Şikayet Et
    Abd isterse baris olur ama sayin biden oldugu sürece baris olmaz savasi gerek Ukraine gerek gazze de devam ettirmeye kararli sayin biden secimle gitmeli yolsa daha cok ve büyük savaslar olacak irkci avrupayi durdurmanin tek yolu abd yi kendi tarafina cekmek
    Cevapla
  • cabir 3 hafta önce Şikayet Et
    Bütün dünya bu zalimlere karşı birleşmeli yahudiler yok edilip bütün dünyadaki sermayelerine el konulmalı gasp nasıl yapılır onlara bunu göstermeliyiz. yahudilere ölüüüüüümümmmmm
    Cevapla
  • Hamid 3 hafta önce Şikayet Et
    Gazze hakka, hayra, cesarete, insanca yaşama onuruna sahip çıkma adına bütün insanlığa kanla yazılan bir davet mektubuna döndü...
    Cevapla
  • Muratty 3 hafta önce Şikayet Et
    Amerikanın dünyanın her yerinde güçleri var. Bu güçlere karşı tedbir nasıl alınır üzerinde çalışılmalıdır. Etkisizlestirme ancak dünya halklarının uyandırılmasi ile olur. Her yerde tepki görmelidirler. Dünyanın vicdanı ayağa kalkmalı. Seller gibi bentleri yikmali. Abd dünyanın düşmanı ilan edilmeli.
    Cevapla
  • Rtytt 3 hafta önce Şikayet Et
    Çağrı da ne oli sizi tutan mı var biraz samimiyet bir günlük karar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya: Erdoğan olası arabulucu değil
Görevi bırakan Borrell'den tarihi itiraf! 'En büyük pişmanlığım' diyerek duyurdu