Hastane Müdürü Hemas: Refah sokaklarında onlarca ceset var

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin sokaklarının İsrail askerlerinin öldürdüğü onlarca kişinin cansız bedeniyle ve yardım bekleyen yaralılarla dolu olduğu bildirildi.

GİRİŞ 08.06.2024 23:03 GÜNCELLEME 09.06.2024 10:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Refah'taki Kuveyt Hastanesi Müdürü Suheyb el-Hemas tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Refah sokaklarında onlarca ceset ve sağlık ekiplerinin ulaşamadığı onlarca yaralı var." ifadesi kullanıldı.

İsrail'in, Refah'ta daha önce boşaltılan Kuveyt Hastanesi'ni hedef alarak büyük bir bölümünde yangın çıkmasına neden olduğunu ifade eden Hemas, devam eden askeri saldırılar nedeniyle Refah'taki tüm hastanelerin hizmet dışı kalmasıyla sağlık durumunun "felaket" durumda olduğunu vurguladı.

İsrail'in "hastaneleri doğrudan hedef aldığını ve hizmet dışı bıraktığını" belirten Hemas, uluslararası topluma İsrail'in Refah'ta işlediği suçlar karşısında sorumluluklarını yerine getirmeleri, Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden soykırım savaşını acilen durdurmaları ve hastanelere yakıt ve tıbbi yardım sağlamaları çağrısında bulundu.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Amin ecmain
    Cevapla
  • Alpertunga 3 hafta önce Şikayet Et
    Rabbim, zalimlerin yaptıklarını yanlarına bırakma, bu kâfirlerin başını bizim elimizde ezmeyi nasip eyle...
    Cevapla
  • Yunak 3 hafta önce Şikayet Et
    Bebek Katili Lanet İsrail Destek Veren Baş Rol Eskiya ABD Sonrası İngiltere Almanya Fransa İtalya AB Bazı Ulkeler ALLAHim Bebeklerin Çocukların Mahsun Mazlumların Ahını Yerde Bırakma Yarapi Bu Eskiyalari Kahru Perisan Et Yarap
    Cevapla
  • hıghlander 3 hafta önce Şikayet Et
    Çünkü zulüm tası doldu artık ve kenarından,tası dolduranların ve etrafındaki tüm insanlığın-masumlara da isabet eder-, herkesin üzerine taşıp dökülmek üzere.Bunun olmaması ve tüm akil insanların söz ile değil fiil ile harekete geçmesi -hemde hemen- için dua ediyorum devamlı....
    Cevapla
  • hıghlander 3 hafta önce Şikayet Et
    Siyonislere ve ırkçı yahudilere gelince,hiç sevinmesinler;dünya nüfusu azalıp biz başa geçeceğiz diye.Çünkü onların kökü Tam kazınacak,sığınaklar yerlerini belli etmektan başka işe yaramayacak.Benim yemin ettiğim çok az görülmüştür,ama vallahide billahide böyle olacak.Ne olur-başta ABD ve İsrail savaş kabinesi olamak üzere- bu katliamı durdurun,hepimiz,tüm dünya,kendi iyiliğimiz için.!
    Cevapla
  • Ali Haşimi 3 hafta önce Şikayet Et
    Yahudilerin hepsi ırkçıdır dünyada yahudiden başka insan olmadığına inanırlar yahudi inancına göre yahudilerin dışındaki insanlar yahudiye köle yaratılmış aşağılık hayvan derecesinde mahluklardır.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'dan Türkiye açıklaması: Bir borçtur!
Milyarlarca dolarlık yatırım! Türkiye ile ABD görüşüyor