Aliyev'den KKTC'nin "Türk Devletleri Teşkilatı" üyeliğine tam destek

Türk Devletleri Teşkilatı'na üye ve gözlemci ülkelerin Meclis Başkanlarını kabul eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "KKTC'nin teşkilata tam üyeliği doğaldır çünkü Türk dünyasının parçası ve bizim kardeşlerimizdir." dedi.

GİRİŞ 09.06.2024 10:20 GÜNCELLEME 09.06.2024 10:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye KKTC'nin tam üyeliğine destek verdiğini söyledi. Aralarında KKTC Meclis Başkanı'nın da bulunduğu teşkilata üye ülke meclis başkanlarıyla görüşen Aliyev, "KKTC'nin teşkilata tam üyeliği doğaldır çünkü Türk dünyasının parçası ve bizim kardeşlerimizdir." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA 13’üncü Genel Kurulu’na katılmak üzere Azerbaycan’a geldi̇TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA 13’üncü Genel Kurulu’na katılmak üzere Azerbaycan’a geldi̇

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştüTBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Macaristan ve KKTC'nin TÜRKPA'ya tam üye olmasını istiyoruzTBMM Başkanı Kurtulmuş: Macaristan ve KKTC'nin TÜRKPA'ya tam üye olmasını istiyoruz

"TÜRK ORDUSU KORUYOR"

Bakü'de düzenlenen Türk Dünyası Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 13'üncü Genel Kurulu'na gözlemci üye KKTC'den Meclis Başkanı Zorlu Töre de katıldı.

Töre; Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Macaristan Meclis Başkanlarının asamblede yaptığı konuşmada, "Bizim için ne Avrupa Birliği ne de Birleşmiş Milletler büyüktür. Bugün Gazze'de yaşanan durumu görüyorsunuz. Filistin'i şu anda 146 ülke tanıyor ancak orada katliamlar devam ediyor. Bizi bir tek anavatanımız Türkiye tanıyor ama Türk ordusunun gücü sayesinde kılımıza zarar veremiyorlar." dedi.

"KÜRESEL GÜÇ OLACAĞIZ"

Meclis başkanlarını kabul eden Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev de Türk dünyasının güçlenmesi ve birleşmesinin Türk Devletleri Teşkilatı'nı "küresel ölçekte büyük güç merkezi haline getireceğini" söyledi.

Türk dünyasının geniş coğrafyayı kapsayan, büyük potansiyele sahip büyük bir aile olduğunu vurgulayan Aliyev, "Ulaşım yolları, enerji kaynakları, insan sermayesi, artan nüfus, olumlu demografik durum büyük güç potansiyelleridir. Bu potansiyeli küresel ölçekte büyük bir güce dönüştürmek bizim görevimizdir. Bunun olacağına eminim, bunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 10
  • selim ileri 2 ay önce Şikayet Et
    Türk dünyasının devamı ve var olabilmesi için ülkemizin bu birlikten çıkarılması gerekmektedir. 13 milyonu aşkın ortadoğu kökenli selefi cihatçılara gönüllü teslim olmuş bir ülke bütün Türk devletlerinin başına bela olacak demektir! anadoluyu kısa zamanda kaybedeceğiz Türkistan yaşasın hiç değilse.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    madem can Azerbaycan dir neden KKTC yi tanımıyor
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    inşallah.
    Cevapla
  • Burhan 2 ay önce Şikayet Et
    KKTC ayrı devlet olarak girmemeli. KKTC tamamen Türkiye ile birleşmeli, daha sonra da adanın tamamı ilhak edilmeli.
    Cevapla
  • çağrıbey 2 ay önce Şikayet Et
    birlikten kuvvet doğar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar: Dünya maalesef çok korkunç bir karanlığa doğru gidiyor
İngiliz ekonomistten Mehmet Şimşek çıkışı: 'Yapmasa krizle karşı karşıya kalacaktı'