Starbucks, Amerika'da da zor durumda

Kahve zinciri Starbucks tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. En önemli nedenleri ise, çalışanların haklarını araması ve sendikalaşması, kahve fiyatlarına yapılan zam ve şirketin İsrail'e karşı boykotun sembolü haline gelmesi.

GİRİŞ 10.06.2024 09:56 GÜNCELLEME 10.06.2024 10:25
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Amerikalı şirket Starbucks, 2024'ün başlarında yıllık olarak yüzde 1,8 düşüş kaydetti. Şirketin en önemli ve en büyük pazarı ABD'de ise, satışlar yüzde 3 azaldı. Bu, Kovid-19 salgını ve 2008'deki mali krizden bu yana şirkette yaşanan en büyük düşüş.

Öte yandan şirketin, kahvelere yaptığı fiyat artışı da sosyal medyadaki şikayetleri artırdı. Her gün Starbucks'tan kahve alan isimler de artık kahve almaya gitmiyor. Şirketin aktif müşterilerinde de kayıplar yaşanıyor.

Diğer yandan şirketin pek çok eyaletinde çalışanlar sendikalaşma kararı alıyor. Şirket, çalışanlarının sendikalaşma çabalarına da balta vurmakla suçlanıyor.

İSRAİL YANLISI TUTUMLARI

Starbucks'ın İsrail'in aralıksız bombalamaya devam ettiği Gazze Şeridi'nde bulunan Filistinliler ile dayanışma mesajı paylaşan "Starbucks Workers United" adlı sendikasına dava açması da tepkilere neden olmuştu.

Starbucks'ın bu adımı, ABD'de şirketin İsrail destekçisi olduğu algısının oluşmasına yol açan önemli bir etmen oldu. İsrail'in Gazze'deki katliamları, halihazırda boykot çağrılarının hedefi olan şirketin bu hamlesi tepkilerin yükselmesine yol açtı. Starbucks, boykot çağrılarının doğru olmayan bilgilere dayandığını öne sürüyor.

BBC'ye konuşan Bank of America'dan analist Sara Senatore, başta boykot çağrılarının büyük bir etkisinin olmayacağını düşünüyordu ancak şimdi satışlardaki keskin düşüşün başka bir şekilde açıklanamayacağı fikrinde.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 29
  • Ümit 3 ay önce Şikayet Et
    Sadece Türkiye'de az bir kesim tarafından boykot edildi yazıklar olsun bize
    Cevapla
  • Aydin 3 ay önce Şikayet Et
    Gazi şehir GAZİANTEP te işleri tıkırında, içeride oturacak yer yok, tepkide yok.. Bir saz çalıp oynamadıkları var. Yakında onusda yaparlar..
    Cevapla
  • 2247 3 ay önce Şikayet Et
    gidenlef bir bir hesap vercekler birgun
    Cevapla
  • bahri 3 ay önce Şikayet Et
    Beter olsunlar
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Kdz Ereğli'de özdemir AVM de ki de vamlı ful.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna 54 İHA ile vurdu: Moskova'ya iki yıl sonra en büyük darbe!
Bahçeli'den yeni anayasa açıklaması